Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poslovil se je Štefan Cigoj

DATUM OBJAVE 14. september 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sedeminosemdesetem letu starosti je umrl diplomirani politolog Štefan Cigoj, nekdanji diplomat. Leta 1985 je prejel nagrado Občine Nova Gorica za aktivno in plodno sodelovanje v procesu krepitve gospodarskega in kulturnega razvoja občine. Štiri leta je vodil jugoslovansko veleposlaništvo pri Svetem sedežu v Rimu, bil je tudi prejemnik vatikanskega visokega odlikovanja »Ordine Piano IX«.

Štefan Cigoj, rojen v Solkanu, je bil zelo pripaden Primorski, dobro je poznal tudi probleme Slovencev v Italiji. V Trstu je služboval kot jugoslovanski generalni konzul. Štefan Cigoj je tudi po upokojitvi prispeval k družbenemu življenju v mestni občini, posebno aktiven je bil v Združenju borcev za vrednote NOB Nova Gorica. Tesno je sodeloval s slovensko borčevsko organizacijo in njenimi mednarodnimi povezavami.

 

Zahvaljujemo se mu za njegov dragocen prispevek na področju diplomacije, poznavanja položaja Slovencev v Italiji in prizadevanja za razvoj in dobrobit novogoriške mestne občine.

 

Žalna seja bo danes, v torek, 14. septembra, ob 16. uri v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica.

 

Naslovna fotografija: David Verlič