Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Učenci OŠ Frana Erjavca prisrčno sprejeli srebrnega odbojkarja Dejana Vinčića

DATUM OBJAVE 21. september 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Osnovni šoli Frana Erjavca v Novi Gorici je danes dopoldan učence od 5. do 9. razreda med glavnim odmorom pričakalo izjemno presenečenje. Na veliko veselje se jim je pridružil domačin, odbojkar Dejan Vinčić, ki se je včeraj z Evropskega prvenstva v odbojki na Poljskem z reprezentanco vrnil s srebrno kolajno zlatega leska. Kljub utrujenosti in številnim obveznostim je z nasmehom in dobro voljo nagovoril učence in z njimi odigral tudi kratko odbojkarsko tekmo. Po zaključku lepega sprejema, ki sta se ga poleg gostiteljice, ravnateljice mag. Lare Brun, udeležila tudi direktorica Odbojkarskega kluba GEN-I Volley Ines Vidič in novogoriški podžupan Simon Rosič, je Dejan Vinčić številnim učencem še dolgo potrpežljivo delil podpise. V mnogih otroških očeh je ta izjemen športnik velik vzornik. Kot je v nagovoru poudaril podžupan Simon Rosič, pa je lahko mladim vzor tudi zaradi številnih osebnih vrednot, ki ga odlikujejo. Na sprejemu je Dejana spremljala tudi družina.

 

Podžupan Simon Rosič je po sprejemu povedal, da so učencem predstavili tudi značajske lastnosti in vrednote tega vrhunskega športnika: »Dejana Vinčića poznam že vrsto let. Lahko potrdim, da gre za vzornega očeta, moža, zanesljivega prijatelja. Gre za osebo, ki je ne glede na svojo prehojeno športno pot z nogami trdno na tleh in je izjemno spoštljiva do vseh v lokalni skupnosti. Predstavlja dodano vrednost našega okolja in hkrati je Dejan vzornik za mlajše generacije, kajti je srčen in goji ljubezen do športa. Je utelešenje zavedanja, da je moč doseči vrhunske rezultate samo z ogromno truda in odrekanja.«

Dejan Vinčić se je razveselil prisrčnega sprejema otrok na šoli, ki jo obiskuje njegova hčerka. Po sprejemu je povedal: »Lepo je bilo danes. Lep ambient, všeč mi je, da smo prišli na šolo, ki jo obiskujeta moja dva otroka. No Luka je zdaj že odšel v srednjo šolo, Anastasija je še tukaj. S šolo sodelujem tudi pri mojem poletnem odbojkarskem kampu. Zato sem zelo vesel teh srečanj, da so tudi otroci imeli priložnost me videti tukaj in dobiti moj popis ter se fotografirati z mano. »

Pri Dejanu Vinčiću je bilo tudi danes še vedno čutiti nekoliko razočaranja, kajti želja je bila osvojiti zlato kolajno. A doma se dobro počuti: »Občutki so boljši, ko se vrneš nazaj domov in vidiš vse te vesele obraze, nasmejane ljudi, ki ti vlivajo zadovoljstvo, čeprav vsi vemo, da je bil naš cilj zlata kolajna. Pred nami je še dosti novih izzivov, svetovno prvenstvo naslednje poletje. Upam, da se tam oddolžimo z lepšo kolajno. Navijače smo čutili, vedeli smo, da je v Sloveniji evforija. Samo odprli smo socialna omrežja in smo videli vse, kaj se dogaja doma, na poti, na Poljskem. Res vsa čast ljudem, ki so se odpravili na tako dolgo pot in nas prišli podpirat. Navijači so nam pripravili fenomenalno vzdušje v dvorani. Vesel sem, da je odbojka dobila posebno zgodbo v slovenskem športu, kjer smo že sicer zelo uspešni na vseh področjih.«

Ravnateljica OŠ Frana Erjavca mag. Lara Brun je povedala, da je današnji sprejem lep uvod v četrtkovo praznovanje slovenskega dneva športa, na katerega se na šoli že intenzivno pripravljajo. Podžupan Simon Rosič ji je pritrdil in dejal: »Glede na to, da je v četrtek dan slovenskega športa, je v bistvu ta današnji prisrčen sprejem, ki je imel veliko simbolike v sebi, dobesedno poklon temu prazniku.» Sicer pa so se na šoli zelo potrudili in Dejanu Vinčiću pripravili zares prijeten sprejem, prežet z emocijami in otroškim navdušenjem. Ta dogodek je popestril tudi praznovanje 40-letnice šole.

Direktorica Odbojkarskega kluba GEN-I Volley Ines Vidič je Dejanu Vinčiću čestitala za osvojeno kolajno, mu zaželela veliko uspehov v prihodnje in povedala, da je ta vrhunski odbojkar vzornik mladim in lep zgled tudi za članice odbojkarskega kluba.

 

      

Foto: Klub Zagon