Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V Gorico se vračajo Okusi

DATUM OBJAVE 24. september 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Kulinarična prireditev Gusti di Frontiera se je po enoletnem premoru vrnila v Gorico, tokrat v manjšem obsegu kot pretekla leta in pod imenom Gusti off.

 

Okusi so v Gorico vselej privabili številne gurmane in ljubitelje dobrih okusov in verjamemo, da bo tudi letos pestro kljub vsemu. Prav bogata gastronomija, zgodovinska in kulturna dediščina so izjemna odskočna deska za razvoj in promocijo turizma v skupnem čezmejnem prostoru. Pri tem se Nova Gorica in Gorica že tesno povezujeta in vse bolj odkrivata, da je v sodelovanju in prijateljstvu posebna prednost in možnost za še večji in še bolj poglobljen razvoj. Različnost nas vse skupaj bogati. Različnost okusov, ki bodo predstavljeni, pa odraža bogato kulinarično tradicijo sodelujočih.

 

Prireditev Gusti Off so uradno odprli včeraj, udeležil se ga je tudi novogoriški podžupan Simon Rosič, ki je v pozdravnem nagovoru izpostavil: »Epidemija koronavirusa je močno zarezala med nas, a vendar po dežju posije sonce in verjamem, da bomo s priložnostmi, ki so pred nami, kmalu pozabili na to obdobje. Da se ne prepuščate malodušju, v mestu dokazujete tudi z organizacijo letošnjih Okusov off (Gusti Off). Potrudili ste se, da bodo lahko prebivalci in obiskovalci tudi v trenutnih razmerah užili kanček veselja in sprostitve, ki jo po dolgotrajnih zaprtjih vsi tako potrebujemo.«

 

Do nedelje lahko obiskovalci na Travniku (Piazza della Vittoria) obiščete razstavni prostor, na katerem bodo svojo kulinarično in vinsko ponudbo ponujali tudi ponudniki destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina:

  • četrtek, 23. 9.: Ekološka turistična kmetija Toncevi - Pedrovo in Oljčno olje Ronki
  • petek, 24.9.: Vina Koglot
  • sobota, 25.9.: Fervin in Gostilna Termika
  • nedelja, 26.9.: Izletniška kmetija Kraljič in Kozjereja Nevo

 

Na letošnjih Okusih off bodo sicer sodelovali še razstavljavci in gostinci iz Francije, Avstrije, iz raznih italijanskih dežel, nekaj jih bo tudi iz Madžarske.

 

Vstop na festival bo mogoč le s PCT potrdilom.

 

          

Foto: Mateja Pelikan