Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župan dr. Klemen Miklavič hvaležen makedonski Občini Berovo

DATUM OBJAVE 05. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Občini Berovo, ki se nahaja tik ob bolgarski meji, so se odločili, da bodo po v minulem tednu tragično preminulem gasilcu Žanu Kofolu poimenovali ulico. Tamkajšnji župan Zvonko Pekevski je povedal, da so v njihovi občini zelo pretreseni zaradi smrti Žana in da je to najmanj, kar lahko naredijo za mladega in pogumnega gasilca, ki je skupaj s slovenskimi kolegi gasil uničujoče požare in obvaroval njihove domove.

Župan Pekevski je že podal predlog  za poimenovanje ulice tamkajšnjemu občinskemu svetu, ki ga bodo svetniki obravnavali na prvi naslednji seji.

Novogoriški župan dr. Miklavič se je županu Pekevskemu že zahvalil za izkazano gesto in še povedal: »Tragična nesreča komaj 19 letnega Žana je pretresla tudi vse občanke in občane novogoriške mestne občine. Mladi Žan je bil aktiven ne samo pri gasilcih in pri reševanju ter solidarni pomoči, bil je tudi aktiven pri potapljačih, prav tako v aktivnostih reševanja. Na nek način simbolizira tisto solidarnost in aktivnost naše skupnosti, ki jo še kako potrebujemo in ki morda izginja. Naj nas Žan spomni na vse mlade ljudi, ki se aktivno vključujejo v družbo in pomagajo tistim, ki se znajdejo v nesreči.«

 

V septembru je novogoriški župan dr. Klemen Miklavič sprejel gasilce, ki so v avgustu pomagali pri gašenju požarov v Severni Makedoniji; med njimi je bil tudi Žan Kofol (Foto: Klub Zagon).