Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Poslovil se je avtor grba novogoriške občine, arhitekt Roni Nemec

DATUM OBJAVE 22. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Rodil se je leta 1938 v Vrtojbi. Gimnazijo je obiskoval v Novi Gorici, v Ljubljani pa je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo. Leta 1965 se je vrnil na Goriško, kjer je tudi živel in delal. Z ženo Cirilo, ki je bila profesorica kemije na Gimnaziji Nova Gorica, sta imela dva sinova.

Leta 1968 se je odzval na natečaj novogoriške občine za občinski grb, kjer je bil izbran prav njegov predlog. Komisija se je zanj odločila zato, ker je po njihovem mnenju “objekt roža, vrtnica, posrečeno izbran, saj lepo ponazarja mladost, lepoto in svežino najmlajšega slovenskega mesta Nove Gorice, ki se odlikuje tudi po svoji hortikulturni urejenosti.” Občinski svet je s sklepom grb novogoriške občine, ki ga ima še danes, potrdil 31. julija 1968.

Roni Nemec je bil med soustanovitelji Društva primorskih arhitektov. Bil je tudi nosilec izdelave urbanističnega programa Občine Nova Gorica leta 1971. To je bil prvi sprejeti urbanistični dokument novogoriške občine in mesta Nova Gorica.

 

Pogreb pokojnika bo v soboto, 23. oktobra 2021, ob 10. uri na ljubljanskem pokopališču Žale. Od 7.30 dalje bo pokojnik ležal v poslovilni vežici Svetega Janeza.

Družini in svojcem izrekamo iskrene sožalje.