Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Do objekta pri pristajališču pri Lijaku z javno-zasebnim partnerstvom

DATUM OBJAVE 25. oktober 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Območje Lijaka želi mestna občina razviti v urejeno destinacijo športno-turističnega pomena. V spodnjem delu je občina že dokončala parkirišče z 28-imi parkirnimi mesti za osebna vozila, od tega sta dve parkirni mesti namenjeni invalidom. Elektro Primorska je vkopala podzemni 20 KV daljnovod električne napeljave in odstranila nadzemni daljnovod, kar je bila tudi dolgoletna želja padalcev, saj je nadzemni daljnovod zanje predstavljal nevarnost. Na vzletišču je bila v letu 2019 izvedena razširitev, lani smo ob njem postavili WC, letos pa dve novi mizi in štiri klopi. Pred kratkim pa smo objavili poziv k podaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt ureditve padalskega centra na Lijaku. Rok za oddajo vlog je 5. november 2021 ob 10. uri.

 

Mestna občina Nova Gorica želi v obliki javno-zasebnega partnerstva zagotoviti objekte in infrastrukturo za padalce ter druge obiskovalce območja, kolesarje, sprehajalce in druge rekreativce. Na zemljišču se bo predvidoma zagotovilo: najmanj 13 javnih brezplačnih parkirišč, večnamenski objekt, ki vključuje: gostinski objekt s servisnimi prostori, javne sanitarije, sejno sobo – center za zveze in servisni objekt: namenjen zagotavljanju prve pomoči. Zasebni partner naj bi zagotovil infrastrukturo na območju ter izvajal gospodarsko dejavnost v delu objektov, na preostalih objektih in infrastrukturi pa omogočil brezplačno uporabo obiskovalcem.

Novogoriški podžupan Simon Rosič poudarja: »Zavedamo se, da urejamo naravno danost, ki bo pravi pomen dosegla šele, ko bo dokončno urejena. Pred nami je še en pomemben korak, in sicer nas čaka največji izziv – umestitev večnamenskega objekta ob pristajališču, ki bo prilagojen specifični športni in turistični ponudbi ter bo vseboval gostinski objekt. Prav zato smo objavili javni poziv, s katerim iščemo zasebnega partnerja, ki bo uredil infrastrukturo tega območja, v zameno pa mu za določeno obdobje dajemo na razpolago zemljišče za postavitev večnamenskega objekta, v katerem si bo lahko uredil gostinski lokal.«

Uroš Komel, član županove Strateške komisije za šport in športni turizem in član društva Polet, je izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom mestne občine na tem področju: »Vesel sem, da se zadeve premikajo in da je bilo opravljenega kar nekaj dela. Skupaj z mestno občino pa gojimo ambiciozne načrte za prihodnost. Želimo si, da bi destinacijo Lijak pripeljali do vrhunske ponudbe. To bo ponudba, ki jo že poznajo ponekod po Evropi, in sicer je to ponudba z ustreznim turističnim pristopom, v kateri je padalec tudi gost. To pomeni, da me ne ponudimo zgolj naravnih danosti, ampak celotno turistično ponudbo. Padalci si želimo tudi, da bi nov večnamenski objekt na pristajališču služil temu namenu in da bi z zasebnikom složno sobivali ter sodelovali.«

 

Javni poziv

 

  

Foto: Mateja Pelikan