Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Imenovan ustanovni v. d. direktor Zavoda GO! 2025 Gregor Karer

DATUM OBJAVE 08. november 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Z današnjim dnem je vodenje Zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture, Nova Gorica v funkciji ustanovnega v. d. direktorja zavoda prevzel Novogoričan Gregor Karer. Na tem mestu, na katerega ga je s sklepom imenoval novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, bo ostal do imenovanja direktorja zavoda, ki bo predvidoma potrjen na februarski seji novogoriškega mestnega sveta. Razpis za direktorja bo objavljen še letos. Gregor Karer je ob imenovanju izpostavil, da je EPK 2025 priložnost za regijo in na kratko rečeno najlepši projekt, ki obstaja v tem trenutku. Med njegovimi prvimi nalogami bo zagon zavoda v praksi, postavitev kadrovskega organigrama in izvedba vseh ključnih postopkov za funkcioniranje zavoda.

 

Gregor Karer, rojen leta 1982, je osnovno in srednješolsko izobraževanje zaključil v Novi Gorici, največ mladostnih ur pa je preživel ob šahovnici. Navdušenje nad umetnostjo šaha ga je pripeljalo do naslova državnega prvaka do 18 let, svoje šahovske sposobnosti pa je preizkušal tudi na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Sposobnosti večplastnega razmišljanja, analitičnosti, premagovanja izzivov in usmerjenosti k "naslednjemu koraku", ki jih je s pridom izkoriščal tekom šahovskih partij, so ga pripeljale do študija ekonomije (smer management in organizacija, dodatno smer marketing), kjer je tudi diplomiral.

Kultura je njegov najzvestejši spremljevalec, saj v njej tako ali drugače deluje že celo življenje. Deloval je v nevladnih organizacijah in se udeleževal mednarodnih izobraževanj (npr. Future Music Festivala v Barceloni), kjer se je pobliže seznanil z najboljšimi svetovnimi praksami, v Los Angelesu, Las Vegasu in drugje pa navezoval poslovna partnerstva. Želja po dodajanju svojega koščka v mozaik slovenske kulturne sfere ga je vodila do ustanovitve podjetja Agencija GIG, katerega direktor je že več kot desetletje. V tem času je imel priložnost sodelovati z največjimi imeni domače in tuje glasbene scene, svoje znanje in sposobnosti pa dokazuje pri organizaciji in produkciji še tako zahtevnih projektov.

Pri svojem delu prisega na mehke veščine vodenja in verjame, da je uspešnost podjetja odvisna od uspešnosti posameznika. Njegova nenehna želja po novem znanju in premagovanju izzivov se kaže tudi v delovanju Agencije GIG, ki na stebrih managementa, dogodkov, komunikacij in digitalnega marketinga uspešno soustvarja slovensko agencijsko okolje. Izkušnje so ga naučile pomembnosti pogleda naprej, v prihodnost, zato stremi k uresničevanju evropskih smernic na področju trajnosti, zelene transformacije in digitalizacije. Trdno zaupa v ekipno delo, odprtost in združevanje.

O projektu Evropske prestolnice kulture Gregor Karer razmišlja takole: »EPK združuje in kulturo in podjetništvo in nove ideje, podiranje mej, vse, kar tudi sicer sodi med moje vrednote in moja načela. Na nas vseh je, da vsem izzivom damo priložnost in da podremo meje, da razmišljamo širše. EPK dojemam kot postavitev primera dobre prakse, ki je potem lahko tudi iztočnica za vse ostale evropske države. Evropa ima že na bankovcih okna, mostove, torej simbole povezovanja. In če smo se odločili, da gremo to pot, jo moramo tudi živeti, ne pa samo imeti formalno zapisano na papirju.»

O nalogi, ki ga zdaj čaka, pa je povedal: »Nisem si sam izmislil tega projekta. Vstopil sem v eno čudovito sobo, ki so jo oblikovali drugi ljudje. Prvi cilj je, da te ljudi spoznam in iskreno upam, da me bodo vzeli za svojega. Ponudil bom  znanja, ki jih imam in ki so mogoče zdaj manjkala. Tu mislim predvsem na organizacijska znanja. In nato, da skupaj kot celota pripravimo ta zavod, ta projekt, da bo čim boljše funkcioniral.»