Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novogoriški mestni svet nasprotuje predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo

DATUM OBJAVE 19. november 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na včerajšnji 32. redni seji so novogoriški mestni svetniki sprejeli stališče glede predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo. Sklep mestnega sveta smo danes poslali vsem poslanskim skupinam in vodstvu državnega zbora. Pričakujemo, da bodo v nadaljnjem postopanju upoštevali stališča novogoriškega mestnega sveta. Doslej namreč kljub izraženi volji in posredovanju predlogov novogoriška mestna občina ni bila vključena v razpravo o noveli zakona in posledicah v primeru njenega sprejetja.

 

Mestni svet Mestne občine Nova Gorica se je na včerajšnji redni seji seznanil z novostmi predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo, razlogi za njihovo sprejetje in njihovimi posledicami. Sprejel je sklep, v katerem nasprotuje predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o igrah na srečo, ki je v zakonodajnem postopku, in sicer:

  • nasprotuje 19. členu, ki spreminja kapitalske deleže države in črta deleže samoupravnih lokalnih skupnosti, določene v 55.a členu Zakona o igrah na srečo;
  • nasprotuje prvemu odstavku 28. člena predloga zakona, ki določa, da se črta tretji odstavek 75. člena Zakona o igrah na srečo,  s čimer bi omogočil, da se v osnovo za obračun koncesijske dajatve vštevata vstopnina in napitnina;
  • nasprotuje 29. členu predloga zakona, s katerim se predvideva ukinitev licenc za opravljanje igralniških poklicev.

Mestni svet Mestne občine Nova Gorica predlaga, da stopnje koncesijske dajatve, določene za vse vrste iger na srečo v 53. členu Zakona o igrah na srečo, ostanejo nespremenjene ter da se 23. člen predloga zakona spremeni tako, da se javni razpis za podelitev koncesij za prirejanje posebnih iger na srečo izvede zgolj za dodelitev novih koncesij, način podaljševanja obstoječih pa naj ostane nespremenjen. Obenem ministrstvu za finance predlaga, da čim prej pripravi novo Strategijo razvoja iger na srečo v Republiki Sloveniji.