Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Mednarodni dan invalidov

DATUM OBJAVE 03. december 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

3. decembra leta 1992 je Generalna skupščina Združenih narodov razglasila mednarodni dan invalidov z namenom, da bi spodbudila razumevanje problematike, povezane z invalidnostjo, in mobilizirala podporo javnosti pri zavzemanju za dostojanstvo, pravice in blaginjo invalidov.

Ob tej priložnosti številne institucije, združenja, društva in posamezniki opozarjajo na pomen enakopravnega vključevanja oseb z različnimi oviranostmi v družbo. Pri tem opominjajo na predsodke, stigme, stiske in težave, s katerimi se invalidne osebe srečujete v vsakdanjem življenju. Ta prizadevanja nedvomno vodijo do boljših in ustreznejših rešitev. Vsi ostali pa se tudi z vašo pomočjo vse bolj zavedamo, kako ste za nas dragoceni in koliko prispevate v naši skupnosti.

V Mestni občini Nova Gorica si že vrsto let prizadevamo za aktivno vključevanje invalidov v družbo. Narejenih je bilo kar nekaj pomembnih korakov od pridobitve listine Občina po meri invalidov do sprejema Strateškega načrta dostopnosti v Mestni občini Nova Gorica.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič ob mednarodnem dnevu invalidov iskreno čestita vsem invalidom in invalidskim organizacijam v našem okolju: "Zahvaljujem se jim za vsa njihova prizadevanja za izboljšanje kvalitete življenja in dela invalidov. Spodbujam jih, da so še naprej aktivni in glasni zato, da bi bilo v prihodnje življenje z različnimi oviranostmi, s katerimi se soočajo, tudi zaradi tega lažje."

 

 

Naslovna fotografija: Klub Zagon