Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Enota za hitre reševalne intervencije z reševalno vajo testirala novo opremo

DATUM OBJAVE 23. december 2021
VIR Mestna občina Nova Gorica

V začetku decembra je enota za hitre reševalne intervencije (HRI) Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica na območju Ruske jame v Občini Miren - Kostanjevica izvedla še zadnjo letošnjo reševalno vajo, ki so jo izkoristili tudi za testiranje nove pridobitve – naprave za dvigovanje in spuščanje reševalcev in ponesrečencev iz globin, ki jo je podarila Zavarovalnica Triglav. Na vaji so člani obnovili tudi znanje iz prve pomoči, mlade reševalne pse pa so preizkusili v iskanju, tako da je celotna enota sedaj še bolje pripravljena na naslednje akcije.

 

Enota za hitre reševalne intervencije je nepogrešljiva pri vseh zahtevnejših intervencijah v mestni občini in tudi izven nje. Večinoma gre za intervencije, ki so rešljive samo z dobro opremo in dobro pripravljenostjo ekipe. Od avgusta 2019 do danes je imela enota HRI okrog 60 dogodkov, v katere sodijo intervencije, vaje, usposabljanja, varovanje raznih gorskih športnih prireditev in drugo (npr. predstavitve delovanja enote).

Na zadnji letošnji reševalni vaji, na kateri je sodelovalo 19 članov enote za hitre reševalne intervencije, poveljnik civilne zaščite, predstavnik Občine Miren - Kostanjevica in 5 članov Štaba CZ, so iz Ruske jame reševali padalca in se seznanili z odpenjanjem novih modelov padal. Pri tem so prvič uporabili tudi napravo za dvigovanje in spuščanje reševalcev in ponesrečencev iz globin. Trije pripadniki enote HRI – vodniki reševalnih psov, so v okviru vaje izvedli šolanje mladih psov za iskanja pogrešanih oseb v naravi.

Enota HRI CZ MONG je v veliko pomoč tudi med epidemijo koronavirusa. Za svoje delo so letos prejeli Spominski znak za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije koronavirusne bolezni.