Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Južna sprehajalna pot ob Kornu v Novi Gorici ponovno odprta

DATUM OBJAVE 28. januar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Po dobrih treh tednih zapore južne sprehajalne poti ob Kornu v Novi Gorici je ta ponovno odprta. Na poti je namreč zlasti v jutranjih in večernih urah na posameznih mestih drselo, zato je obstajala nevarnost padcev. Na to so nas opozorili prav občani, ki se tam pogosto sprehajajo. Pot ob Kornu je namreč takoj po odprtju med meščani postala zelo priljubljena, saj je z ureditvijo, kot izpostavlja župan dr. Klemen Miklavič, postala ena najlepših promenad ob vodi na našem območju. "Koren je zdaj čist potok. Ob njem živijo tudi čaplje in race. Na robovih brežin so na območju kolesarske poti urejene tudi žive meje in ograje, ob celotni trasi pa so urejene nove dodatne ozelenitve z drevesi, grmovnicami in vrtnicami plezalkami," še poudarja župan.

 

Ker je varnost ljudi na prvem mestu, smo se na novogoriški mestni občini odločili, da do izboljšanja drsnosti pot začasno zapremo. Zato, da bi bila pot zopet čim prej na voljo ljudem, smo na mestni občini k izvedbi pristopili sami. Izvedeno je bilo štokanje vrhnjega sloja, s katerim so odstranili maso veziva, ki je drsela. Župan dr. Klemen Miklavič je povedal, da bo novogoriška mestna občina terjala odgovornost za nastalo situacijo in povračilo stroškov posega.

 

Naslovna fotografija: Mateja Pelikan