Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gasilska enota Nova Gorica z novim gasilskim vozilom

DATUM OBJAVE 28. januar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota Nova Gorica opravlja javno gasilsko službo na Goriškem že več kot 30 let. Da lahko te in druge naloge opravlja kvalitetno, strokovno in hitro, je predpogoj ustrezna gasilska oprema.

Na tem področju zavod skozi vsa leta vlaga veliko naporov, kar se odraža v odlični opremljenosti zavoda. Zadnja investicija je bil nakup novega gasilskega vozila – avto lestve. Uradno so ga prevzeli konec leta 2021, danes pa so ga na novinarski konferenci predstavili javnosti.

Predstavitve novega vozila se je udeležil tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, ki je izpostavil: »Gasilci so tisti, ki prvi pridejo na kraj nesreče ter rešujejo ljudi in njihovo premoženje. So eden največjih prijateljev skupnosti, ki zagotavlja varnost in priskočijo na pomoč, ko je to potrebno. Zato jim moramo tudi dobro opremiti in zato je opremljanje gasilcev ena od prioritet Mestne občine Nova Gorica.

Lestev sicer na prvi pogled izgleda kot orodje, ki pride v poštev v mestnih jedrih, za reševanje iz stolpnic, vendar ni tako. Uporabna je v različnih situacijah, v različnih nesrečah, poplavah, požarih – tudi na podeželju. Uporabljala se bo tako v mestni občini kot tudi v ostalih petih občinah, ki so del naše goriške subbregije. Financirali smo jo skupaj in to je tudi še en primer, kako pomembno je, da občine sodelujejo in prispevajo k skupnim projektom.«

 

Župan Nove Gorice in dva gasilca sedijo  Župan Nove Gorice in gasilec odgovarjata na vprašanja  Gasilske lestve  Gasilske lestve  Gasilske lestve  Gasilci  Gasilci in gasilske lestve  Gasilci in gasilske lestve

Foto: Mateja Pelikan