Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podjetje Arctur že 30 let pomaga soustvarjati goriški prostor

DATUM OBJAVE 31. januar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

»Arctur je podjetje, ki že 30 let deluje na področju kreativnih industrij in visoke tehnologije, kar na nek način simbolizira to, kar Goriška želi postati. Želi postati regija, kjer se razvija, raziskuje, inovira, kjer smo gospodarski center in ne gospodarska periferija. To smo lahko samo, če imamo uravnotežen razvoj, kjer kombiniramo šolstvo, inovacije, raziskovanje in podjetja, ki so usmerjena v kreativne industrije in visoko tehnologijo,« je ob sprejemu direktorja Arcturja Tomija Ilijaša in izvršne direktorice Martine Murovec na novogoriški mestni občini povedal župan dr. Klemen Miklavič.

 

Arctur ustvarja sodobne in ljudem prijazne informacijske rešitve za gospodarske družbe, državno in javno upravo ter nevladne ustanove. Uspešno sodelujejo z velikimi podjetji in organizacijami kot tudi z malimi podjetji in samostojnimi podjetniki.

So visoko tehnološko podjetje in vodilni ponudnik storitev s področja visoko zmogljivega računalništva v Jugovzhodni Evropi. Najem superračunalnika in storitev sistemske administracije, optimizacije kode ali paralelizacije kupcem prinaša bistvene prihranke v primerjavi z nakupom lastne opreme. Njihove namenske informacijske rešitve so postale nepogrešljiva orodja za marsikatero družbo ali ustanovo. Visoka vlaganja v raziskave in razvoj, vzorno sodelovanje z institucijami, znanja ter odlična mreža mednarodnih partnerjev jim omogočajo uresničevanje strategije, ki pomeni premik na vedno bolj zahtevna računalniška okolja in prisotnost na globalnem trgu visoke informatike.

Arctur, ki je zrasel na Goriškem, ima občutek za lokalno okolje. To se pozna tako na njihovem dobrodelnem delovanju kot v vključevanju v lokalne programe, lokalno življenje in skupnostne zadeve. Pomagajo soustvarjati goriški prostor, saj so bili pomembni akterji v zgodbi 1. Aerorallyja Edvarda Rusjana, z njihovo pomočjo in s pomočjo lokalne skupnosti so bila na Bevkovem trgu postavljena trajnostna kolesa. Pomagali so pri organizaciji Goricatlona. So sponzorji na različnih dogodkih, prireditvah. 

 

Predstavnika podjetja Arctur sedita v pisarni  

Levo: z leve: direktor podjetja Arctur Tomi Ilijaš in izvršna direktorica Martina Murovec, DESNO: z leve: Tomi Ilijaš, Martina Murovec, podžupan Sašo Kogovšek, župan dr. Klemen Miklavič