Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pridobljeno gradbeno dovoljenje za prizidek novogoriškega zdravstvenega doma

DATUM OBJAVE 01. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Včeraj smo v novogoriški občinski upravi prejeli gradbeno dovoljenje za gradnjo 3. faze novogoriškega zdravstvenega doma. Z izgradnjo prizidka bomo pridobili nov objekt s pritličjem in tremi nadstropji ter dvonadstropno podzemno garažo z 240 parkirnimi mesti. V primeru, da ne bo pritožb, bo izvajalec za gradnjo izbran do poletja, ko bi lahko tudi začeli z gradbenimi deli. Trajanje gradnje je ocenjeno na leto in pol, kar pomeni, da bi prizidek lahko odprli v letu 2024. V novogoriškem zdravstvenem domu poudarjajo, da so to zanje in za paciente težko pričakovani prostori, ki jim bodo bistveno olajšali izvajanje dejavnosti. Obenem pa bodo nova parkirna mesta v podzemni garaži pomenila tudi večjo dostopnost za paciente, ki se bodo napotili v zdravstveni dom, k zobozdravniku, v lekarno ali na zavod za zdravstveno zavarovanje.  

 

Ocenjena vrednost investicije znaša 12.900.000 evrov. Od tega bo novogoriški zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov načrtujemo pridobiti na razpisu Ministrstva za zdravje RS, preostala sredstva pa bo zagotovila novogoriška mestna občina.

Kot poudarja Petra Kokoravec, direktorica Zdravstvenega doma Nova Gorica, bodo z izgradnjo prizidka vse ambulante umestili na eno lokacijo, kar bo olajšalo delo: »V novem prizidku bomo pridobili prostore za ambulante družinske medicine, za ginekološke in pediatrične ambulante ter za fizioterapijo. Zaradi prostorske stiske smo zdaj namreč prisiljeni prostore najemati drugje. Z novim prizidkom se bodo v naših obstoječih objektih sprostili posamezni prostori, ki jih bomo lahko namenili specialistični dejavnosti na sekundarni ravni (dermatologija, ambulanta za diabetes in endokrinološka ambulanta, ultrazvočna ambulanta). Zagotovili bomo tudi primernejše prostore za reševalno službo in službo nujne medicinske pomoči ter prostore za umestitev podpornih služb (arhiv, skladišče, uprava)

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič izpostavlja pomen bodočega prizidka za goriško okolje: »Kakovostna in dostopna zdravstvena oskrba je ključ kakovostnega bivanja v vsaki občini. Pri nas z novim prizidkom zdravstvenega doma pridobivamo prav to, širimo dejavnost in jo posodabljamo. To je pomembno tako za starejšo populacijo, kot tudi za privlačnost mesta za priseljevanje in vračanje mladih, za ustvarjanje družin. Vse storitve v zelo majhnem območju, v jedru mesta so pomembna prednost Nove Gorice. Hkrati pa pridobivamo tudi veliko parkirno hišo, tako da bo tudi za ljudi s podeželja, ki bodo potrebovali zdravstveno oskrbo, ta dostopnejša. Torej bodo imeli parkirno mesto v okviru zdravstvenega doma. Hkrati pa tudi mestno jedro pridobiva parkirišča za obiskovalce. To je pomembno tudi v luči prihajajoče Evropske prestolnice kulture 2025, ko pričakujemo velik porast obiskovalcev s tujine.«

 

Render bodočega prizidka: podjetje Stvar d.o.o.  Render bodočega prizidka: podjetje Stvar d.o.o.