Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Inavguracija novega rektorja Univerze v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 04. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo je v Vipavi v prostorih Univerze v Novi Gorici potekala slovesna inavguracija novega rektorja Univerze v Novi Gorici.

S simbolično predajo rektorske insignije je dosedanji rektor prof. dr. Danilo Zavrtanik predal rektorske časti in dolžnosti prof. dr. Boštjanu Golobu, ki bo univerzo vodil v mandatu 2022–2026.

Udeležil se jo je tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, ki se je novemu rektorju zahvalil, da je prevzel to odgovorno nalogo. »Univerza je pred pomembnimi koraki v svojem razvoju. Odlično raziskovalno dejavnost je potrebno nadgraditi s širjenjem števila študentov in to so pomembni izzivi v prihodnosti. Mesto in občina si želita zelo tesnega sodelovanja. Nova Gorica je univerzitetno mesto in Univerzo je potrebno podpirati pri njenem razvoju in širitvi dejavnosti, zlasti s kapacitetami za študente. Imamo pa s tem vodstvom tudi že konkretno sodelovanje na področju Centra zelenih tehnologij, to je center, kjer se dogajajo aplikativne raziskave in s temi raziskavami se podpira podjetja, ki delujejo na področju zelenih tehnologij. To bo tudi evropska prihodnost. Na tem področju se pričakuje tudi izdatno financiranje iz Bruslja.«

 

Objavljamo sporočilo za javnost Univerze v Novi Gorici:

SPOROČILO ZA JAVNOST – Prof. dr. Boštjan Golob – novi rektor Univerze v Novi Gorici

 

Rektor Boštjan Golob  Rektor Boštjan Golob z dvema sodelavcema  Sprejem na Univerzi v Novi Gorici, ljudje stojijo Sprejem na Univerzi v Novi Gorici, ljudje sedijo 

Foto: Miha Godec