Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

In nebo ni razdeljeno - Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

DATUM OBJAVE 04. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Včeraj je v Kulturnem domu Nova Gorica potekala slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku in 65-letnici Zveze kulturnih društev Nova Gorica ter 20-letnici Točke ZKD Nova Gorica.

Slovesnost s pomenljivim naslovom In nebo ni razdeljeno iz pesmi Federica Scarpina je s prepletom različnih zvrsti ustvarjalnosti posameznikov iz vrst kulturnih društev ter zavodov obmejnega kulturnega prostora pokazala na temeljno poslanstvo Zveze kulturnih društev, ki je v povezovanju in sobivanju različnih idej, kultur, narodov.

Zvezo kulturnih društev Nova Gorica je v svojem pozdravnem nagovoru izpostavil tudi župan dr. Klemen Miklavič: »Ni naključje, da smo letos izbrali prav zvezo kulturnih društev kot glavnega organizatorja in tistega, ki prispeva vsebino današnjega kulturnega praznika. Kajti kulturo tvorijo predvsem ljudje. Profesionalizem je odraz neke institucionalne zavesti, vendar tisto pravo ustvarjanje, na katerem temelji naša skupnost in kultura naše skupnosti prihaja od ustvarjalnih ljudi, posameznikov, tistih, ki cenijo druženje in skupnost.«

Prireditev je bila obenem osrednja slovesnost Mestne občine Nova Gorica ob slovenskem kulturnem prazniku, z njo pa so organizatorji počastili tudi 42 let delovanja Kulturnega doma Nova Gorica, ki bo prav na slovenski kulturni praznik.

Ob priložnosti so tudi premierno zavrteli kratek dokumentarni film Vesela Goriška, pod katerega se ob jubilejih ZKD Nova Gorica podpisujejo Vesna Humar ter Ivo in Iztok Saksida.

 

Plesalci plešejo  Župan Mestne občine Nova Gorica govori  Moški govori  Moški govori  Plesalke plešejo  Plesalci plešejo

Foto: Mateja Pelikan