Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z obnovo do moderne šole v mestu

DATUM OBJAVE 09. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Logotip Evropskega sklada za regionalni razvoj

Prihodnje šolsko leto bodo učenci, ki obiskujejo Osnovno šolo Milojke Štrukelj v Novi Gorici, vstopili v prenovljene šolske prostore. Med odmori in v prostem času pa bodo lahko odšli v prenovljen šolski kare, ki bo v tem šolskem okolišu lepa pridobitev tako za šolarje in dijake kot tudi za Novogoričane. Prenova notranjih prostorov poteka fazno. Obnova objekta se je v začetku lanskih poletnih počitnic začela z obnovo pritličja, kuhinje in jedilnice. Nadaljuje se prenova nadstropij, začeta so dela pri urejanju zunanjih površin. V zaključni fazi sledi ureditev atrija med objektom osnovne šole in gimnazije. Prenovljene bodo vse instalacije, izvedeno bo prezračevanje in toplotna izolacija. Objekt šole bo po prenovi bolj funkcionalen. Šolski kare pa bo bolj prehoden in vsem meščanom prijazen. Poleg obstoječih zunanjih površin, ki bodo dostopnejše za vse uporabnike, bo na območju urejenih več igral ter prostorov za igro, druženje ter rekreativne dejavnosti v prostem času.

 

Obnova šole poleg obnove objekta obsega tudi celovito ureditev odprtih javnih površin v lasti mestne občine in notranjega atrija šole. Preko kareja bo urejena povezava med Cankarjevo in Delpinovo ter Rejčevo in Erjavčevo ulico. Postavljena bo javna razsvetljava in ostale pomembne komunalne ureditve, vezane na predvideno opremo, zagotovljene bodo interventne poti. Območje ob južni fasadi šole bo namenjeno učilnicam na prostem in bo v celoti rezervirano za uporabnike osnovne šole, osrednji javni prostor med Delpinovo in zahodnim robom območja bo namenjen uporabnikom kareja in širšega območja, območje šolskega vrta pa bo odprto za javnost, zlasti srednješolcem oziroma najbližjim uporabnikom.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič izpostavlja: »Šole so najpomembnejša institucija za prihodnost naše skupnosti. Z eno največjih, zgodovinskih investicij v šole prenavljamo največjo mestno šolo, OŠ Milojke Štrukelj. Ta, z izjemo prizidkov, od svojega začetka še ni bila temeljito prenovljena. S tem bomo pridobili moderno osnovno šolo, ki bo imela kvalitetnejši pouk. V samem jedru mesta prenavljamo tudi okolico, torej šolski kare. Tako bomo dodali enega od treh pomembnih gradnikov prenove mestnega jedra. Šola, šolski kare, nov zaprti bazen in kmalu se bo odprlo tudi gradbišče novega zdravstvenega doma. Torej Nova Gorica postaja mesto, prijazno vsem generacijam in z dostopnimi storitvami v samem centru.«

Po obnovi bodo otroci in zaposleni na šoli pridobili lepe in prenovljene prostore. Prebivalci pa dostop do šolskega kareja. Ocena vrednosti celotne naložbe je 5,2 milijona evrov. Projekt obnove bo sofinanciran s sredstvi Evropske kohezijske politike za obdobje 2014–2020, natančneje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnega sofinanciranja v skupni višini 2.534.285,17 evrov. 

 

Šolski hodnik  Šolska učilnica  Šolsko straniščeŠolsko stranišče    Šolska kuhinja  Šolska učilnica  Zunanja šolska fasada  Šola

 

Foto: Mateja Pelikan