Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Tudi letos možnost brezplačnih prevozov za starejše v novogoriški mestni občini

DATUM OBJAVE 24. februar 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na letošnjem razpisu za izvajalca prevozov za starejše v novogoriški mestni občini je bilo izbrano Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica, ki je to nalogo uspešno opravljalo že v minulem letu. Prevozi so namenjeni občanom Mestne občine Nova Gorica, starejšim od 65 let, ki nimajo možnosti lastnega prevoza. Na ta način starejšim omogočimo čim bolj samostojno opravljanje nujnih opravil in opravkov. Društvo prevoze izvaja s pomočjo prostovoljcev.

Prevozi se izvajajo praviloma na območju Mestne občine Nova Gorica in sosednjih občin Brda, Kanal ob Soči, Renče – Vogrsko, Miren – Kostanjevica in Šempeter – Vrtojba od ponedeljka do petka, med 8.00 in 16.00. Namenjeni so za obisk zdravnika, lekarne, javnih ustanov (centra za socialno delo, upravne enote, občine, pošte, banke, zavarovalnice ipd.), trgovine, pokopališča, dnevnih centrov za starejše in drugih medgeneracijskih središč oz. programov za starejše ter drugih nujnih storitev, potrebnih za ohranjanje zdravja. Za prevoz se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 05 30 21 387. Zaradi boljše organizacije prevozov je zaželeno, da uporabniki pokličejo vsaj tri delovne dni pred dnevom prevoza. Na omenjeni telefonski številki so na voljo tudi vse dodatne informacije.

Prostovoljci Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica so v lanskem letu v obdobju desetih mesecev, v katerem so izvajali program Prevoz starejših nad 65 let – GO šofer, prevozili 23528 km. Opravili so 759 prevozov, na mesec povprečno 76. Lani je pri izvedbi prevozov sodelovalo več kot 10 prostovoljcev, ki so mesečno opravili okrog 130 ur dela. Tudi letos si v društvu prizadevajo, da bi pritegnili nove prostovoljce, saj je zanimanja med starejšimi za brezplačne prevoze vedno več.

Igor Miljavec, predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica, je povedal: »Društvo se zahvaljuje Mestni občini Nova Goricam, da nam je tudi v letošnjem letu zaupala vodenje in koordiniranje programa GO šofer. Posebna zahvala gre vsem prostovoljcem, ki si vzamejo čas in opravljajo brezplačne prevoze. V letošnjem letu smo dodali novost, da lahko ljudje pomagajo tudi z SMS donacijami GOSOFER5 na številko 1919. S tem bodo za stroške, ki bodo nastali v programu GO šofer, podarili 5 evrov.«

Damjana Pavlica, podžupanja novogoriške mestne občine, pa je izpostavila: »Veseli smo ponovnega sodelovanja z Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica. V minulem letu so zelo dobro poskrbeli za koordinacijo prevozov za starejše in prepričana sem, da bodo to dobro opravljali tudi v tem letu. Zagotovo bodo starejši s prevozi zadovoljni, saj smo minulo leto od uporabnikov prevozov prejemali odlične odzive, kar pomeni, da so jih dobro sprejeli in da jim je ta pomoč zelo dobrodošla.«

 

Prostovoljec stoji pred vozilom pred Zdravstvenim domov Nova Gorica  Vozilo pred Zdravstvenim domov v Novi Gorici

Levo: prostovoljec Vojko Pirih, avtor: Društvo MDSSNG

 

Naslovna fotografija: avtorica: Mateja Pelikan