Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odlagališče Stara Gora obratuje

DATUM OBJAVE 19. januar 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

V luči aktualnih dogodkov, povezanih z odlagališčem odpadkov Stara Gora, občanom sporočamo, da to odlagališče ostaja odprto. S preostalimi petimi občinami, ki to odlagališče uporabljajo, smo se tudi že dogovorili o nakupu ustreznih naprav za predhodno obdelavo odpadkov, kot to od nas zahteva Ministrstvo za okolje in prostor, kar nam bo omogočilo pridobitev zahtevanih okoljskih dovoljenj. Pričakujemo, da bodo te naprave na odlagališču Stara Gora v roku treh mesecev. Tako bo lahko odlagališče obratovalo do leta 2015, ko bo na tej lokaciji zgrajen sodoben regijski center za ravnanje z odpadki.

Gradnja regijskega centra za ravnanje z odpadki RCERO Nova Gorica poteka v skladu z načrti. Z gradbenimi deli bomo pričeli v letu 2013. Lokacija na Stari Gori je najbolj optimalna izbira za gradnjo regijskega centra za ravnanje z odpadki tako v stroškovnem kot tudi v okoljskem smislu, saj tako ne bomo ponovno posegali v okolje, ampak le obnovili obstoječe odlagališče. Poleg tega je prednost te lokacije tudi v tem, da ne leži na občutljivih kraških tleh, temveč v kotlini, katere tla so praktično neprepustna za izcedne vode.

Projekt RCERO Nova Gorica sofinancira 13 občin severne Primorske, ki v projektu nastopajo partnersko in enakopravno. V projektu sodelujejo občine Nova Gorica, Ajdovščina, Idrija, Cerkno, Kobarid, Bovec, Tolmin, Kanal ob Soči, Brda, Šempeter - Vrtojba, Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Vipava.