Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

projekt Europeana 1914-1918

DATUM OBJAVE 26. marec 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

V sredo 28. marca se bo v Goriški knjižnici Franceta Bevka v Novi Gorici odvijal prav posebni dogodek v okviru evropskega projekta Europeana 1914-1918. Gre za zbiranje spominov iz 1. svetovne vojne, ki jih organizatorji želijo digitalizirati in arhivirati na javno dostopnem spletnem portalu Europeana 1914-1918. Zato prisrčno vabljeni vsi, ki hranite doma spomine in predmete iz prve svetovne vojne in bi jih želeli s pomočjo digitalizacije ohraniti za prihodnje generacije. Se vidimo v sredo, 28. marca 2012, med 9. in 18. uro v goriški knjižnici! Vse prinešene predmete se bo vrnilo lastnikom, organizatorji ne bodo ničesar zadržali zase. Spomin na 1. svetovno vojno v naših krajih še vedno živi. S skupnimi močmi lahko prispevamo v virtualni arhiv spominov iz 1. svetovne vojne.

Europeana je evropska digitalna knjižnica, arhiv in muzej. Europeana je spletni portal, ki deluje kot posrednik do milijonov knjig, slik, filmov, muzejskih predmetov in arhivskega gradiva, ki so bili digitalizirani po vsej Evropi.

Več o projektu si lahko preberete na spletnem mestu: www.europeana1914-1918.eu/sl