Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Župani goriških občin javno pozivajo k rešitvi Primorja

DATUM OBJAVE 02. april 2012
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na Mestni občini Nova Gorica so se danes zjutraj na izrednem srečanju zbrali goriški župani na temo perečega dogajanja v družbi Primorje (prisotni so bili  župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, župan Občine Brda Franc Mužič, župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, župan Občine Miren - Kostanjevica Zlatko Martin Marušič, župan Občine Šempeter - Vrtojba Milan Turk, župan Občine Renče - Vogrsko Aleš Bucik, podžupan Občine Ajdovščina Igor Česnik ter podžupan Občine Vipava Bogdan Godnič).   Župani so si enotni, da država in uprave bank ne smejo biti ravnodušne do usode številnih zaposlenih, ne samo v Primorju temveč tudi v številnih podjetjjih, ki delajo kot podizvajalci Primorja in je zato njihova usoda še kako odvisna od usode te družbe.


     Župani so mnenja, da morajo država in uprave bank narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi ohranili zdrava jedra in trge, kjer družba trenutno dela s polno paro. Prepričani so, da je potrebno premostiti likvidnostne težave in z ustreznim prestrukturiranjem ohraniti tista področja, ki so zdrava in perspektivna. Na državo apelirajo predvsem z argumentom, da ji bodo številni brezposelni v primeru stečaja Primorja pomenili izdatno finančno obveznost, na uprave bank pa z argumentom, da bi stečaj te družbe tudi zanje pomenil velike finančne izgube, obenem apelirajo nanje tudi s socialno bombo, ki bi se sprožila v primeru, da pride do stečaja. Tako župani pozivajo Ministrstvo za finance, da do srede, ko se bodo župani srečali na seji Sveta regije Severne Primorske  v Vipavi, kot resorno ministrstvo zavzame jasno stališče do prihodnosti Primorja. Enako odgovore o pogledu na situacijo Primorja pričakujejo od predstavnikov uprav bank, in sicer Nove ljubljanske banke, Nove kreditne banke Maribor, Abanke, Factor banke in Koperske banke. Predstavnike ministrstva za finance in omenjenih bank bodo tudi povabili na sejo sveta regije.