Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Javno srečanje GO! 2025 FOR BUSINESS: NOVE RAZVOJNE POTI SKOZI KULTURO - Izkušnja EPK Matera 2019 za podjetja obeh Goric in širšega čezmejnega območja

DATUM OBJAVE 06. april 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

GO! 2025

 

V Novi Gorici in Gorici je na obisku delegacija ekipe Evropske prestolnice kulture iz italijanskega mesta Matera, ki je prestižen naslov prestolnice kulture nosila v letu 2019. Z nami bodo delili dragoceno znanje in izkušnje iz obdobja priprav in leta naslova, saj velja Matera 2019 za primer dobre prakse. Uspešnost evropske prestolnice kulture je močno odvisna od povezovanja z okoljem, predvsem je pomembno vključevanje gospodarstva. Zato bo osrednji dogodek namenjen predstavitvi priložnosti, možnosti sodelovanja in vključevanje gospodarstva. V okviru obiska bodo organizirane še tri delavnice, ki bodo namenjene strokovni javnosti oziroma ekipi EPK 2025, in sicer na temo upravljanja, dolgoročnih učinkov ter marketinga.

 

Organizatorja obiska, Javni zavod GO! 2025 in Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje EZTS GO, pripravljata osrednji dogodek - javno srečanje z naslovom GO! 2025 FOR BUSINESS: NOVE RAZVOJNE POTI SKOZI KULTURO - Izkušnja EPK Matera 2019 za gospodarstvo somestja in širšega čezmejnega območja, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 18. uri v Kulturnem domu v Gorici (Ulica Brass 20, Gorica (Italija)).

 

Na dogodek je že prijavljenih preko 160 podjetij z obeh strani meje. Ostala podjetja so še vedno vabljena, da se pridružijo na dogodku, vstop bo prost.

 

Direktor EPK Matera 2019 Giovanni Oliva in njegovi sodelavci bodo predstavili možnosti in načine vključevanja gospodarstva v projekt evropske prestolnice kulture. Spregovorili bodo o priložnostih in kritičnih točkah ter o pričakovanih gospodarskih učinkih. Gostje bodo v sklepnem delu srečanja odgovarjali na vprašanja publike. 

Tomaž Konrad, namestnik direktorja Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO, pred dogodkom poudarja: ”Evropska prestolnica kulture 2025 je dogodek, ki presega kulturne okvire in je kot takšen seveda priložnost za naše celotno območje. Želimo si, da se v tem projektu prepoznajo podjetja, organizacije in posamezniki, ki lahko s svojo pobudo in idejami še kako obogatijo ta naziv. Zato v četrtek, 7. aprila, ob 18. uri v Kulturnem domu v Gorici (Italija) organiziramo prireditev GO 2025 for business – nove razvojne poti skozi kulturo. Na tem dogodku bomo skupaj s kolegi iz Matere, ki je bila Evropska prestolnica kulture 2019, predstavili njihove izkušnje prav z vidika  vključevanja in sodelovanja gospodarstva in podjetniške iniciative. Prikazati želimo, kako se lahko gospodarsko okolje vključi v izvjanje projekta EPK, kakšne priložnosti lahko takšen celoletni dogodek prinaša prav njim. Izkušnje nekoga, ki je že šel skozi to, se nam zdijo še kako drobodrošle. Prireditev bo potekala v slovenščini in italijanščini. Vabljeni prav vsi, ki želijo več informacij o Evropski prestolnici kulture 2025 in želijo pri tem tudi sodelovati oziroma vidijo v tem tudi svojo poslovno priložnost.”

 

Dogodek bo potekal dvojezično, v italijanščini in slovenščini.

Vstop v dvorano bo mogoč samo cepljenim oziroma prebolelim (covid 19) ter z masko FFP2.