Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Z naslednjim tednom v Solkanu razširitev območja omejene hitrosti

DATUM OBJAVE 21. april 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V naslednjem tednu se bo v Solkanu obstoječe območje omejene hitrosti (cona 30) na Trgu Jožeta Srebrniča in v delu Soške ceste razširilo. Med 25. in 29. aprilom 2022 bo tako potekala postavitev prometne signalizacije za širitev območja omejene hitrosti.

 

Z razširitvijo bo v cono poleg Trga Jožeta Plenčiča in severnega dela Soške ceste zajet še del Ulice IX. Korpusa od Trga Jožeta Srebrniča do krožišča pri hotelu Sabotin, Soška cesta od Trga Jožeta Srebrniča do vhoda v Solkan pri solkanskem mostu, Ulica Milojke Štrukelj od krožišča pri pekarni Brumat do Osnovne šole Solkan, Klanec, Langobardska ulica, Med ogradami, Pionirska ulica, Pirjevčeva ulica, Ulica Matije Doljaka, Ulica za spomenikom, Zagrad, Šolska ulica, del Ščeden (1, 3, 4, 4 a, 6), Žabji kraj, Pod vinogradi, Sočebranova ulica, Ulica Josipa Makuca in Ulica Borisa Kalina.

Do tega ukrepa je prišlo na pobudo občanov po znižanju hitrosti in na podlagi prioritet sveta Krajevne skupnosti Solkan po reševanju prometne problematike v Solkanu. V tem območju imajo občani namreč težave s preglednostjo pri vključevanju v promet zaradi obstoječe pozidave.

Poleg tega smo pridobili projektno dokumentacijo za ureditev ulic v okolici Osnovne šole v Solkanu, ki obravnava zagotavljanje varnih poti za pešce in kolesarje. Eden od ukrepov, ki ga projekta dokumentacija predvideva, je znižanje omejitve hitrosti, s katerim se strinja tudi KS Solkan. Na nekaterih mestih namreč ni zgrajenih pločnikov, ki jih zaradi omejitev v prostoru tudi v bodoče ne bo mogoče zgraditi. Z znižanjem omejitve hitrosti na 30 km/h želimo zagotoviti varnost vseh udeležencev v prometu, predvsem najmlajših na poti v in iz šole.

Vse udeležence v prometu prosimo, da upoštevajo novo omejitev hitrosti.

 

Slika nove prometne ureditve Solkana

Zemljevid nove prometne ureditve

 

Naslovna fotografija: Mateja Pelikan