Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Odprta kuhna v Novi Gorici odslej na Delpinovi ulici

DATUM OBJAVE 26. april 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Logo "Odpata kuhna"

Po dveletnem premoru se v Novo Gorico vrača Odprta kuhna in z njo sproščena kulinarična druženja. Na priljubljeni gurmanski tržnici bodo obiskovalci letos prvič uživali že v sredo, 4. maja, ko bo med 11. in 21. uro gostovala na prenovljeni Delpinovi ulici.

 

»Letos imamo priložnost, da Odprti kuhni, ki so jo v Novi Gorici dobro sprejeli že v preteklosti, ponudimo prenovljeno promenado Delpinove ulice. Ta od nekdaj simbolizira novogoriško mestno življenje, zato me veseli, da bo Odprta kuhna tja preusmerila spomladanski mestni utrip in prispevala k oživitvi tega predela mesta,« je povedal dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica.

Odprta kuhna, ki letos obeležuje 10. sezono delovanja, že od svojih začetkov spodbuja zvedavost jedcev in je tako pomembno pripomogla k razcvetu slovenske kulinarične scene ter njeni mednarodni prepoznavnosti. Po dveh letih bodo kulinarično pestrost v Novi Gorici znova lahko spoznavali gurmani od blizu in daleč, ko bo Odprta kuhna, pripravljena v sodelovanju z zavzeto ekipo z Mestne občine Nova Gorica, na Delpinovi ulici predstavila pisano ponudbo skoraj 30 obedovalnic iz vse Slovenije. Kulinarični avanturisti se bodo razveselili raznovrstnih jedi iz zakladnice svetovnih kulinarik, tradicionalisti pa si bodo dušo lahko privezali ob domačih klasikah. Odlična ponudba bo vključevala tudi sodobne poulične kreacije, lepo bero slaščic ter izbor vrhunskih vin, džinov, kraft piva in drugih osvežujočih pijač.

Kot zgled okolju prijazne tržnice bodo organizatorji tudi v Novi Gorici uvedli strežbo jedače in pijače izključno v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži ter poskrbeli za možnost ustreznega ločevanja odpadkov.

»Veselim se ponovne vrnitve v Novo Gorico, kjer nas je vedno pričakal topel sprejem, skupaj z obiskovalci pa smo si kar sredi tedna vedno uspeli pričarati sproščen kulinarični oddih. Verjamem, da nam bo prijetno vzdušje skupaj uspelo ustvariti tudi letos, ko se bomo družili na novi lokaciji, saj so naši ponudniki pripravili izjemne dobrote, ki bodo obiskovalcem gotovo šle v slast,« je povedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

 

Vir: Sporočilo za javnost, Odprta kuhna