Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vse najboljše, Osnovna šola Frana Erjavca!

DATUM OBJAVE 26. maj 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V šolskem letu 2021/2022 Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica obeležuje dolgoletno delovanje in dosežke vseh deležnikov vzgojno-izobraževalnega procesa, saj so pred dobrimi 40 leti, 11. septembra 1981, učenci in učitelji prvič prestopili prag nove osnovne šole v Novi Gorici.

 

Osnovno šolo, ki je na širšem območju Goriške od 27. oktobra 1992 poznana kot Osnovna šola Frana Erjavca Nova Gorica, je ustanovila skupščina občine Nova Gorica junija 1981 z imenom Osnovna šola ob Kornu, decembra 1982 pa je po sklepu sveta zavoda dobila novo ime in sicer Osnovna šola IX. Korpusa. To je bila druga osnovna šola na ožjem območju mladega, hitro razvijajočega se mesta, zgrajena pa je bila s sredstvi samoprispevka, morda se ravno zato ponaša z logotipom mravlje, ki se že dobro šolsko leto ponaša tudi z novo podobo.

Praznovanje 40. obletnice se je na naši šoli zaključilo včeraj. Z različnimi dejavnostmi, v katere so vključili bivše učence, sodelavce in učitelje, so spodbudili medgeneracijsko sodelovanje ter ustvarili kolaž spominov. Nastala je prireditev Soncu nad mravljiščem, ki ponuja pregled 40 let njihovih skupnih zgodb vse od začetkov do danes. Skupna zgodba številnih generacij je polna uspehov, izrednih dosežkov in priznanj.

Udeležila sta se je tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič in podžupan Sašo Kogovšek. Župan je ob tej priložnosti čestital vsem bivšim ravnateljem in učiteljskemu osebju: »Šolo ni dovolj zgraditi in vzdrževati, šolo tvori strokovno in pedagoško osebje ter dobro vodenje. Daljša, kot je tradicija, bolj je šola renomirana in ugledna in več pomena ima v lokalnem okolju. Osnovna šola Frana Erjavca je ob svoji 40-letnici zasluženo prepoznana kot mestotvorna ustanova, ustanova, ki je na življenje pripravila celo vrsto generacij, ki so danes uspešni ljudje na vodilnih mestih ali pa kako drugače prispevajo k dobrobiti naše družbe.«

V minulem letu je šola s pomočjo Mestne občine Nova Gorica in Fundacije za šport prenovila veliko telovadnico, kar je pomenilo velik korak v smeri kakovostnega in spodbudnega vzgojno-izobraževalnega okolja. V kratkem bo namenu predano tudi obnovljeno zunanje nogometno in košarkarsko igrišče, ki ga je bilo, zaradi poškodb in dotrajanosti asfaltne podlage, potrebno sanirati. Nova podlaga in prevleka igrišča bo zagotavljala izredno obstojnost, varno in stabilno nedrsečo površino, optimalen odboj žoge, dolgo življenjsko dobo brez zahtevnega vzdrževanja in večnamensko uporabo. Igrišče bo opremljeno s štirimi novimi koši in rokometnima goloma. Za njegovo obnovo je sredstva v višini 65.000 evrov zagotovila novogoriška mestna občina. Na šoli z upanjem stremijo k temu, da se bodo v bližnji prihodnosti razveselili tudi funkcionalne in energetske prenove in kmalu vstopili v še sodobnejši vzgojno-izobraževalni ambient, saj je primarno izobraževanje, kot je osnovna šola, ena izmed začetnih in največjih investicij v življenje. Na mestni občini za energetsko prenovo že pripravljamo projektno dokumentacijo.

 

                      Zaključek proslave  Pročelje šole

Foto: Luka Carlevaris