Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Festival živali "Dežela prijateljev" v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 01. junij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Sobotna pustolovščina v Novi Gorici. Prideš?

Podajmo si roke v Deželi prijateljev! Sobota 4. junija bo poseben dan. Gradili bomo prijateljstvo, veselje in srečo. Bodi del naše zgodbe in se nam pridruži v Deželi prijateljev od 15.00 ure dalje v Borovem gozdičku in na travniku pred Mestno občino Nova Gorica.

"Uživajte, ker je življenje najlepše darilo, prijateljstvo pa je most med nami in svetom",  je na prvem  ROBIN Hud festivalu, ki se je zgodil ob 25-letnici Radia Robin dejala ambasadorka - igralka Lara Komar.

ROBIN Hud festival skupaj s Festivalom za ljubitelje živali sestavlja Deželo prijateljev, ki jo s skupnimi močmi organizirata Radio Robin in Žurnal24.si. Ponovitev tega res veličastnega dogodka, v prvi vrsti namenjena družinam z otroki, se bo zgodila v soboto 4.junija z bogatim programom na odru in na prizorišču, ki se bo tudi letos razprostiralo v mestnem parku Borov gozdiček in na travniku pred mestno hišo v Novi Gorici.

Na Festivalu za ljubitelje živali bodo otroci v živo spoznali številne živali in njihove odgovorne skrbnike, številni se bodo znebili strahu pred njimi in se naučili pravilnega obnašanja do živali. S tem dogodkom in objavami v sklopu projekta si žurnalovci želijo, da bodo ti otroci nekoč kot odrasle osebe odgovorno skrbeli za živali v svoji okolici.

ROBIN Hud festival pa prinaša sedem pravljičnih dežel, pravljične junake z Robin Hoodom na čelu, dogodivščino Gremo z Mi&Té po svoje, skakanje na napihljivem gradu, zabavne ter poučne gledališke predstave, kar pet jih bo in pesem v katero nas bo združil Dejan Dogaja.

Že na otvoritveni slovesnosti ob 15:00 uri pa bosta poleg vrtčevskih otrok novogoriške enote Kurirček in Športnega kluba twist, nastopila tudi tudi simpatična glasbena gosta – BQL.

Učenci nekaterih goriških šol že ustvarjajo kamenčke prijateljstva, ki bodo krasili deželo, katere namen je v prvi vrsti zamenjati virtualni svet za naravo in prijateljstvo, ki bo tudi letos rdeča nit druženja. Organizatorji si namreč želijo, da bi pomen prijateljstva in ohranjanje le tega privzgojili najmlajšim in jim pokazali da prijateljstvo do živali, narave, ljudi… ne pozna meja. Tako kot dogodek na kar 30.000 m2 površine ne, saj si želimo, da bi ga obiskali številni iz vse Slovenije, zamejstva in krepili vez prijateljstva ter skupaj ustvarjali nepozabne spomine.

Dežela prijateljev je skupni projekt Radia Robin in Žurnala 24, v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Povezava do programa:

https://www.robin.si/zanimivosti/robin-hud-festival-v-dezeli-prijateljev/

https://www.zurnal24.si/vizita-za-zivali/festival/obkrozite-ta-dva-datuma-v-juniju-341258

 

Zemljevid prizorišča