Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pivo & Burger Fest prihaja v Novo Gorico

DATUM OBJAVE 15. junij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Priljubljeni kulinarični projekt Pivo & Burger Fest je na seznam postojank svoje prve turneje po Sloveniji uvrstil tudi Novo Gorico. Na prenovljeni Delpinovi ulici bodo obiskovalci lahko na več kot dvajset stojnicah odkrivali nove kombinacije nepremagljivega dvojca že to soboto, 18. junija, med 11. in 21. uro.

Pivo & Burger Fest, ki že od leta 2014 s posebnimi vikend edicijami na Pogačarjevem trgu v Ljubljani združuje radovedne jedce in pivce z najboljšimi pivovarji, pivotoči in specialisti za pripravo burgerjev, se letos prvič odpravlja v druga slovenska mesta. Organizacijska ekipa, zaslužna tudi za uspešnici Odprta kuhna in Brina, ljubljanski festival džina, se po letošnji obuditvi kulinaričnih srečanj v Novi Gorici znova vrača na prenovljeno Delpinovo ulico. V sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica so tudi tokrat organizatorji poskrbeli za obilo lepih trenutkov, pospremljenih z odličnim pivom, slastnimi burgerji in drugimi  domislicami.

V soboto se bodo obiskovalcem predstavili odlični domači pivovarji z vseh koncev in krajev. Nabor osvežitev za razgreta grla bo pester, od klasičnih ležakov do eksperimentalnih kislih piv in drugih okusnih zvarkov. Ponudbo bodo popestrili še raznovrstni spritzi in izbira brezalkoholnih pijač. Specialisti za burgerje bodo na ogled postavili bombetke vseh barv, velikosti in oblik ter jih napolnili z raznovrstnimi mesnimi in morskimi dobrotami ter lepo bero dodatkov in omak, na voljo pa bodo tudi hot dogi, priloge in celo nekaj slaščic.

Organizatorji ugotavljajo, da kombiniranje piva in burgerjev ni več le trendovski koncept ali prehodna muha, saj se je dvojec v preteklih letih zasidral globoko v našo kulturo. »Naraščajoče zanimanje za kraft pivo in gurmanske burgerje je v začetku morda pomenilo odmik od uveljavljenega, a sprva nišno področje je preraslo svoje okvire. Danes so odlična butična piva širše dostopna, varijo jih po vsej Sloveniji, pa tudi dobri burgerji iz kakovostnih sestavin so postali stalnica, ki bo vedno del jedilnikov urbanih gurmanov. Veseli nas, da bomo letos pestro ponudbo, predvsem pa dobro vzdušje, značilno za naš festival, končno ponesli tudi v druga mesta,« je povedal idejni vodja projekta, Lior Kochavy.

Vse jedi in pijače bodo znova stregli le v povratni in biorazgradljivi embalaži, saj organizacijska ekipa pri vseh svojih dogodkih vztraja pri načelu, da se je treba tudi ob sproščenih druženjih zavedati pomena skrbi za okolje in lepšo prihodnost.

Burger:

Gostilna in pivnica Stari pisker, Kuhinja Krušič, MANGOOP burgers 'n' stuff, 7 Burger, Dnevni bar pr'Mrtinet, Food Point, Pri babici Marici, Gostilna Bužinel, O'mami Burgers, Bazen Bar & BBQ, Majaronka in slaščice iz Atelier Karim.

Pivo:

Reset Brewery, Bevog Brewery, Pivovarna Pelicon, Hopsbrew, Barut Brewing & Blending, Reservoir Dogs, Pivovarna Zajc, Stazione Parenzana Brewery, Lobik Brewery, J&B Vinoteka z beer spritzem in drugimi osvežujočimi napitki.