Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Možnost odvoza azbestnih odpadkov

DATUM OBJAVE 21. junij 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana

Svetnice in svetniki so na zadnji seji novogoriškega mestnega sveta soglasno potrdili, da se Odlok o izvajanju gospodarskih javnih služb s področja ravnanja s komunalnimi odpadki v mestni občini dopolni na način, da bo občankam in občanom bolj dostopno odlaganje odpadkov iz azbesta. Župan dr. Klemen Miklavič ob tem poziva občanke in občane, da »preudarno ravnajo z vsemi odpadki, predvsem pa z nevarnimi odpadki, kot je azbest, ki je rakotvoren in tudi sicer zdravju ter okolju nevaren«.

Dopolnitev odloka je v tej smeri lani predlagala mestna svetnica Maja Erjavec, ki je ob predstavitvi svetniške pobude poudarila, da je »izjemnega pomena, da se občankam in občanom ponudi enostavne možnosti za odstranitev ali odvoz azbestnih materialov, saj je v skupnem interesu vseh nas, da občino očistimo teh zdravju nevarnih odpadkov«. Med drugim je svetnica Erjavec predlagala, da se občankam in občanom ponudi možnost oddaje spletnega/elektronskega obrazca za odstranitev ali odvoz azbestnih odpadkov. Predlog je bil soglasno sprejet.

Za čim bolj učinkovito reševanje problematike azbestnih odpadkov si ves čas priizadevajo tudi v Odboru za socialno varstvo in zdravstvo pod vodstvom mestne svetnice Vide Škrlj.  

Pri pripravi spremembe Odloka so tvorno sodelovali tudi v Komunali Nova Gorica. Direktor Komunale Nova Gorica Darko Ličen poudarja, da »tovrstno zbiranje sicer ne sodi v gospodarsko javno službo, a da je prav na tem širšem severnoprimorskem delu toliko bolj pomembno, da učinkovito odstranjujemo azbestne odpadke«. Mestna občina Nova Gorica fizičnim osebam subvencionira odvoz in odlaganje odpadkov, ki vsebujejo azbest. »Občanke in občane pozivam, da v primeru dodatnih vprašanj ali pomislekov, kako rokovati z azbestnimi odpadki, pokličejo strokovne službe na Komunali Nova Gorica«, dodaja direktor Ličen.

Vloga za odvoz odpadkov, ki vsebujejo azbest