Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

V nedeljo 37. Soška regata

DATUM OBJAVE 01. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na sedežu goriške občine se je danes odvijala novinarska  konferenca 37. Soške regate, ki bo na sporedu v nedeljo, 4. septembra 2022, in bo ponovno povezala ljubitelje vodnih športov. Organizatorji čezmejne prireditve so Kajak klub Šilec, Kajak Klub Soške elektrarne, ZSŠDI in Športna zveza Nova Gorica pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica. Na novinarski konferenci so spregovorili goriški občinski svetnik s pooblastilom za šport Giulio Daidone, novogoriški podžupan Simon Rosič, predsednik KK Šilec Robert Makuc, predstavnik Kajak kluba Soške elektrarne Andrej Humar ter organizacijski tajnik ZSŠDI Igor Tomasetig.

Vsi so poudarili pomen te in podobnih čezmejnih prireditev tudi v luči leta 2025, ko bo Nova Gorica v sodelovanju z Gorico evropska prestolnica kulture. Tomasetig izpostavil nekajletna prizadevanja in potrebo po ureditvi čolnarne na bregovih Soče v Pevmskem parku, ki bi nedvomno omogočila nadgradnjo turistično rekreacijske ponudbe obeh Goric. Tomasetig trdno verjame, da bodo s prizadevanji vseh pred letom 2025 lahko tudi na italijanski strani meje otvorili novo čolnarno na reki Soči. Podobnega mnenja je tudi občinska funkcionarka Patrizia Artico, ki spremlja projekt in verjame, da bi bila omenjena čolnarna velika pridobitev za celotni čezmejni prostor.  

Start 6 km dolgega rekreacijskega spusta z gumenjaki in kajaki je predviden ob 11. uri iz Solkana (pod jezom pri Žogici). Udeleženci lahko sodelujejo na regati tudi z lastnimi plovili, saj organizatorji sprejemajo prijave tudi na startu na dan prireditve. Prijavnina znaša na osebo 12 evrov, otroci do 12. leta starosti ne plačajo prijavnine.

Ob prijavi vsak udeleženec prejme spominsko majico in kartonček z bonom za kosilo. Ob prihodu na cilj v Pevmskem parku se bodo udeleženci vrnili v Solkan, tokrat v Kajak center, kjer bo približno ob 13.30 kosilo s podelitvijo nagrad in družabnostjo. V neposredni bližini kajakaškega centra bo potekalo tudi tekmovanje v sup-ih (deska z veslom), ki bo štelo za slovenski državni pokal. Dan je posvečen vodnim športom in zabavi ter promociji in zbliževanju vseh Goričanov ob reki Soči.

Za skupine je priporočljivo, da en avtomobil, s suhimi oblačili parkirajo v Pevmi (zraven javne tehtnice), z drugim pa se odpeljejo na start v Solkan. V primeru, da to ni možno, bodo organizatorji po zaključku regate  poskrbeli za prevoz in prevzem avtomobilov v Solkanu. Udeleženci regate morajo imeti ustrezno športno opremo in morajo biti posebno previdni ob prehodu brzic pri Kajak Centru v Solkanu.

Regate se bodo udeležili tudi nekateri predstavniki lokalnih uprav in organizacij iz obeh Goric. Tako bodo v nedeljo na reki Soči župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič in in podžupan Simon Rosič, svetnik goriške občine Giulio Daidone, predsednik Kajakaške zveze Slovenije Andrej Ribič, predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavel Marđonović, predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar, poleg številnih predstavnikov lokalnih organizacij in društev iz Italije in iz Slovenije.

 

Čolni in gumenjaki na reki Soči pod solkanskim mostom Foto: David Verlič

Plakat na kateri je povabilo na prireditev Soška regata

Udeleženci novinarske konference ob mizi