Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Obisk predstavnikov štajerske deželne vlade v Vipavski dolini

DATUM OBJAVE 07. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na povabilo Ministrstva za okolje, Sektorja za ohranjanje narave, smo v Vipavski dolini 1. septembra 2022 sprejeli delegacijo deželne vlade avstrijske Štajerske pod vodstvom mag. Ursule Lackner, deželne ministrice, ki pokriva tudi področje varstva narave. V delegaciji so bili tudi štajerski župani in več predstavnikov deželne vlade, ki skrbijo za upravljanje z naravo in okoljem. Pridružili smo se jim tudi predstavniki Mestne občine Nova Gorica, Občine Ajdovščina, Občine Vipava, Zavoda za ribištvo in goriškega Zavoda RS za varstvo narave. Namen delovnega obiska je bila seznanitev avstrijskih gostov z varstvom narave v Sloveniji ter navezovanje stikov.

Uvodni del obiska se je odvil na gradu Rihemberk. V novih prostorih Infoteke Natura 2000 Grad Rihemberk smo gostom na kratko predstavili Vipavsko dolino, sistem naravovarstva v Sloveniji, nekatere ukrepe, izvedene v okviru projekta Vipava ter seveda grad Rihemberk in njegove nove pridobitve. Gostje iz Avstrije so z zanimanjem spoznavali grajske vsebine, tudi njegov naravovarstveni vidik. V nadaljevanju so si ogledali še dva izmed ukrepov, izvedenih v okviru projekta Vipava na reki Vipavi: obnovljen rokav Vipave pri vasi Dolenje ter sonaravno obnovo rečnega praga na Vipavi nad gradom Zemonom, s čimer je postal prag prehoden za ribe in druge vodne organizme.

Ministrica mag. Ursula Lackner je na Rihemberku poudarila, da je združevanje naravovarstvenih ukrepov in pobud nujno, tudi čezmejno - ob klimatskih spremembah, ki so že danes največja grožnja naravi in ljudem.

Obisk delegacije štajerske deželne vlade na gradu RihemberkObisk delegacije štajerske deželne vlade na gradu RihemberkObisk delegacije štajerske deželne vlade na gradu Rihemberk