Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Imenovanje novega direktorja javnega zavoda GO!2025

DATUM OBJAVE 08. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestni svet Mestne občine Nova Gorica je na svoji današnji seji imenoval Gorazda Božiča za novega direktorja javnega zavoda GO! 2025 za obdobje do zaključka projekta Evropska prestolnica kulture 2025.

Na razpis za direktorja Javnega zavoda GO! 2025 je prispelo 5 prijav, od katerih je bila ena nepopolna. Pristojna komisija Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica je pri oblikovanju predloga za imenovanje direktorja sledila mnenju sveta zavoda, ki je Božiča identificiral kot edinega primernega kandidata za vodenje zavoda. Prepričal je z dobrim poznavanjem projekta Evropske prestolnice kulture (EPK) in vseh področij delovanja zavoda, v programu predstavil trajnosti projektov tudi po letu 2025, krepitev vseh deležnikov, čezmejni aspekt in sodelovanje z Evropskim združenjem za teritorialno sodelovanje EZTS GO, kakor tudi možnosti dodatnega financiranja. Izpostavil je tudi nujnost dobrega marketinga in čezmejne platforme.

Božič je sodeloval že v pripravah na kandidaturo za pridobitev naziva EPK, formalno je gradbenik, sicer pa dolgoletni kulturni delavec in glasbenik, producent za komorne skupine in orkestre, ki se je na področju kulturnega menedžmenta izpopolnjeval tudi v milanski Scali. Je proaktiven in pozitivno naravnan, s sposobnostjo povezovanja ljudi in ekipe.

Župan, dr. Klemen Miklavič, je ob imenovanju dejal: »Zavod GO! 2025, ki bdi nad organizacijo naše evropske prestolnice kulture v letu 2025, je dobil doslednega in prizadevnega direktorja, ki je tako v fazi kandidature kakor tudi v letu in pol po potrditvi pridobitve naziva projekt podrobno spoznal. Slednje je zagotovilo za kontinuiteto dela, saj se leto 2025 naglo približuje. Le direktor s kompetencami in dobrim poznavanjem EPK lahko zagotovi visoko stopnjo avtonomije pri izvajanju projekta.«

Izvolili so ga brez glasu proti.