Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podeljene nagrade mestne občine za leto 2022

DATUM OBJAVE 12. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na slavnostni seji Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica ob prazniku mestne občine, 9. septembru, smo podelili nagrade Mestne občine Nova Gorica za leto 2022.

Nagrado Franceta Bevka je prejela

Ana Marija Furlan, pianistka, korepetitorka, za njeno življenjsko delo na kulturnem področju. Središčno vlogo pri njej že vse od rane mladosti igra glasba. Znanje in ljubezen do glasbe je s poučevanjem in številnimi sodelovanji razdajala učencem, društvom, sodelavcem in publiki. Njeno glasbeno delovanje je bilo in še vedno je namenjeno skupnosti, v kateri živi in ustvarja.

Nagrado Mestne občine Nova Gorica so prejeli:

  • Primorski dnevnik za njegovo pomembno vlogo pri rednem, objektivnem in profesionalnem obveščanju javnosti na obeh straneh meje ter za poročanje z območje novogoriške mestne občine na vseh področjih družbenega delovanja. S svojim delom vsak dan znova potrjuje svojo aktivno vlogo pri ustvarjanju sožitja, razumevanja in čezmejnega sodelovanja v skupnem goriškem prostoru.
  • Dragomir Svoljšak univ. dipl. etnolog in arheolog, je postavil temelje Arheološkega oddelka v Goriškem muzeju in v svoji dolgoletni karieri vodil več pomembnih arheoloških raziskav, ki so prispevale k odkritju pomembnih najdišč na Goriškem, ter prispeval vrsto znanstvenih del in publikacij. 
  • Društvo humanistov Goriške pomembno soustvarja in oblikuje novogoriško kulturno okolje že šestnajst let. S svojim aktivnim delovanjem, iz katerega izhajajo revija Razpotja, Mesto knjige, Carinarnica in Mreža 26, je Novo Gorico utrdilo na kulturnem zemljevidu Slovenije in širše. Društvo ima tudi nepogrešljivo vlogo pri krepitvi in ohranjanju nevladnega kulturnega sektorja tako na lokalni kot na državni ravni.  

Bevkovo listino je prejela:

Tatjana Mihelj, pevka, za več kot 30-letno udejstvovanje na glasbenem področju, na katerem s svojimi čutnimi in prepoznavnimi pevskimi nastopi tako v slovenskem kot tudi čezmejnem prostoru širi glas o Novi Gorici in novogoriški ustvarjalnosti, ter za zmago na festivalu Melodije morja in sonca.

Plaketo Mestne občine Nova Gorica so prejeli:

  • Sandi Cej, dirigent, pozavnist, pevec, Cankarjeva ulica 46, Nova Gorica, za dolgoletne dosežke na področju kulturno-umetniškega delovanja v mestu in širše.
  • Mirjam Brecelj za vodenje Škrabčeve knjižnice v samostanu na Kostanjevici ter za njen prispevek k bogatenju našega kulturnega prostora in ohranjanju kulturne dediščine za prihodnje rodove.
  • Čebelarsko društvo Nova Gorica za dolgoletni razvoj in promocijo čebelarstva na Goriškem, prenos znanja na mlade ter za osveščanje širše javnosti o pomembnosti čebel in čebelarstva.
  • Cvetka Gorjan za dolgoletno prostovoljno udejstvovanje in pomemben doprinos k aktivnemu in prodornemu delovanju novogoriške podružnice Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke ter zaradi konstantnega ozaveščanja in izobraževanja občanov o pomenu terapevtskih psov in skrbi za živali.
  • Vili Prinčič, pisatelj, publicist, za dolgoletno uspešno delo v krogu zamejskih organizacij in širše ter za njegovo kulturno udejstvovanje v pisanju, publicistiki in zgodovinskih raziskavah.

Vsem letošnjim nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov tudi v bodoče.

Kulturni program slovesnosti v režiji Tereze Gregorič so oblikovali: Revijski orkester Nova s solisti, David Mozetič (saksofon), Barbara Grahor Vovk (viola), Ana Cotič (violina), dirigent Anže Vrabec, Jakob Šfiligoj in Jernej Markelj, video ustvarjalca Urban Košir in Aljaž Novak ter Zavod Scaramouche.

Slavnostna govornika sta bila župan dr. Klemen Miklavič in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Slovesnost si lahko ogledate na povezavi: https://bit.ly/3BbZx5h

Revijski orkester NOVAPredsednik Republike Slovenije Borut PahorRevijski orkester NOVA