Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Evropski teden mobilnosti

DATUM OBJAVE 13. september 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Še nekaj dni nas loči do začetka Evropskega tedna mobilnosti, ki bo tudi letos potekal med 16. in 22. septembrom. »Trajnostno povezani« je slogan letošnje akcije, ki po več mesecih omejevanja stikov v času pandemije kaže na željo posameznikov po vsej Evropi, da se znova povežejo med seboj. Ljudje se lahko srečujejo ter družijo na lepo in varno urejenih ulicah in trgih, tudi sodobno urejen javni prevoz je odličen prostor srečevanja in novih poznanstev. Bolje povezan trajnostni promet pomeni bolje povezane kraje in ljudi, kar je ključni poudarek evropskega zelenega dogovora, katerega končni cilj je podnebna nevtralnost.

V Mestni občini Nova Gorica, ki v Evropskem tednu mobilnosti sodeluje že od leta 2002, se bo zvrstilo več dogodkov. Prvi bo na sporedu že v petek, 16. 9., na Delpinovi ulici, ki bo za ta namen zaprta za motorni promet. Od ponedeljka po ulicah Nove Gorice ponovno »vozi« tudi Pešbus, tokrat v organizaciji Mladinskega centra Nova Gorica. Podrobnosti o dogodkih so na voljo na spodnji povezavi, na kateri si lahko program ogledate v celoti.

Vabimo vas, da se dogodkov udeležite ter ste tem tednu še posebej pozorni na izbiro prevoznega sredstva.

https://www.nova-gorica.si/trajna-mobilnost/etm/

Foto: Mateja Pelikan

Kolesarji na cesti.Otroci na sprehoduKolesa z znakom "En avto manj"