Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Jadrnica Barraonda z zastavo GO! 2025

DATUM OBJAVE 03. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Jadrnica Barraonda bo na Barkovljanki (it. Barcolana) nosila uradno zastavo Evropske prestolnice kulture 2025.

Jadrnica je zastavo nosila že v času kandidature leta 2020, letos pa se Barraonda vrača na morje z uradno zastavo prestolnice.

Barraonda sodi med jadrnice Top racer. Člani ekipe so večinoma Goričani, s kapetanom Luciom Provvidentijem na čelu. Jadrnica ima slovenska jadra in je članica tržiškega jadralnega kluba.

Na Trgu Evrope je v prisotnosti direktorja Javnega zavoda GO! 2025 Gorazda Božiča, direktorice EZTS GO Romine Kocina, novogoriškega podžupana Simona Rosiča in goriškega župana Rodolfa Ziberne potekala predaja zastave kapetanu Provvidentiju.

Podžupan Simon Rosič je ob predaji zastave povedal: "Barraonda pooseblja željo goriškega prostora, to je ustvariti skupno prihodnost. Njena simbolika je toliko močnejša, ker pluje po širnem morju, kjer ni prostora za nobene državne meje. Mi s ponosom lahko izobesimo zastavo Evropske prestolnice kulture 2025 na to prestižno jadrnico."

Posadka Barraonde zagotavlja, da se bo zares potrudila, da bo ponosno zastopala barve Evropske prestolnice kulture 2025.

Govorci na novinarski konferenci sedijo pri mizi na Trgu Evrope.

Direktor Zavoda GO! 2025 in podžupan Simon Rosič pri mizi med novinarsko konferenco

Novinarska konferenca na Trgu Evrope, pogled na mozaik in govorce

Zastava Evropske prestolnice kulture 2025 in udeleženci novinarske konference, ki zastavo držijo v rokah