Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Podpisana pogodba za gradnjo prizidka novogoriškega zdravstvenega doma

DATUM OBJAVE 07. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Dobrih 12.700.000 evrov vredno pogodbo za gradnjo tretje faze Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica sta danes na novogoriški mestni občini podpisala novogoriški župan dr. Klemen Miklavič in direktor podjetja MAKRO 5 Igor Hvastja podpisala. Z izgradnjo prizidka, na katerega je novogoriški zdravstveni dom čakal dvajset let, bo pridobljen nov objekt s pritličjem in tremi nadstropji ter dvonadstropno podzemno garažo z 240 parkirnimi mesti. Izvajalec bo objekt zgradil v 18 mesecih. V njem bodo prostori za ambulante družinske medicine, za ginekološke in pediatrične ambulante ter za fizioterapijo. Kot poudarja novogoriški župan, pomeni podpis pogodbe predvsem odraz skrbi občine za zdravstveno varstvo in kakovost bivanja občank in občanov.

Z novim prizidkom se bodo v obstoječih objektih zdravstvenega doma sprostili posamezni prostori, ki jih bodo lahko namenili specialistični dejavnosti na sekundarni ravni (dermatologija, ambulanta za diabetes in endokrinološka ambulanta, ultrazvočna ambulanta). Zagotovili bodo tudi primernejše prostore za reševalno službo in službo nujne medicinske pomoči ter prostore za umestitev podpornih služb (arhiv, skladišče, uprava). Z novo podzemno garažo v dveh nadstropjih bomo pridobili tudi nova parkirna mesta. Namenjena bodo uporabnikom zdravstvenih storitev, občanom, gostom in okoliškim stanovalcem. Novogoriški zdravstveni dom bo za investicijo prispeval 7 milijonov evrov, skoraj 2,8 milijona evrov smo pridobili na razpisu Ministrstva za zdravje RS, preostala sredstva pa bomo zagotovili na novogoriški mestni občini.

 

Župan dr. Klemen Miklavič poudarja: »Zdravstvene storitve koncentriramo v središču mesta, tako da so čim bližje, do so zdravniki med seboj povezani, in hkrati zagotavljamo dostop do teh zdravstvenih storitev, zato toliko parkirišč. Hkrati pa s parkirišči dosegamo izboljšavo urbanega razvoja. Parkirišča bodo marsikomu s podeželja olajšala prihod v mesto in hkrati okoliškim prebivalcem razbremenila težave s parkiranjem. Zdravstvo je ena temeljnih storitev, ki jih sodobna družba mora zagotavljati ljudem. Dajemo veliko na to, smo kupili tudi druge prostore, da se lahko širijo programi, da lahko zvišujemo kakovost, predvsem pa da vedno skrbimo za starejšo populacijo. Krepitev zdravstvenih storitev pomeni tudi pripravo na starajočo se družbo.«

 

podjetju MAKRO 5, ki bo objekt gradil, se zavedajo zahtevnosti investicije. Direktor Igor Hvastja navaja: »Potrebno bo zgraditi gradbeno jamo v strnjenem naselju, kar pomeni, da jo bo potrebno ustrezno zavarovati. Zahtevna dela bodo zlasti pri izgradnji podzemne garaže. Glede na trenutne razmere na svetovnih trgih zamud pri delu ne pričakujem, vendar ne moremo vedeti, kaj bo prinesla zima, ali bodo materiali dobavljivi in koliko se bodo morebiti podražili.«

 

Na podpisu pogodbe je bila prisotna tudi direktorica Zdravstvenega doma Osnovno varstvo Nova Gorica Petra Kokoravec, ki je nepogrešljivo sodelovala pri premagovanju izzivov na poti do podpisa pogodbe za gradnjo prizidka.

 

Direktor Igor Hvastja in župan podpisujeta pogodbo.

Računalniški prikaz bodočega zdravstvenega doma.