Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slovesnost v Parku spominčic

DATUM OBJAVE 04. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Spominska slovesnost ob mednarodnem dnevu otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu - Stara Gora

 

Društvo Solzice, ki nudi svetovanje in podporo družinam v najtežjih trenutkih ob izgubi otroka, v soboto, 15. oktobra 2022, ob mednarodnem dnevu otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu, organizira spominske slovesnosti v spominskih parkih oziroma na pokopališčih v različnih mestih po Sloveniji.

Na Goriškem organizirajo spominsko slovesnost ob pomoči novogoriške mestne občine in Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Nova Gorica. Slovesnost bo v soboto, 15. oktobra, ob 17. uri v Parku spominčic na pokopališču v Stari Gori (pri Novi Gorici). Ob glasbi in sočutni besedi bodo v spomin na te otroke spustili balone (biološko razgradljive). Spominska slovesnost bo potekala tudi v primeru slabega vremena.

Mestna občina Nova Gorica je na pokopališču v Stari Gori pred leti uredila Park spominčic, kjer se starši tudi na Goriškem lahko poslovijo od svojih pokojnih otrok. Park spominčic obsega površino za raztros pepela na vzhodnem delu prve poljine obstoječega pokopališča. 

Več info: gospa Petra Paver, predsednica Društva Solzice, tel. 041 532 91604