Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Madžarsko odlikovanje županu Miklaviču

DATUM OBJAVE 24. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič je prejemnik madžarskega zlatega križa za zasluge. Prejel ga je na madžarski nacionalni dan na slovesnosti, ki ga je ob tej priložnosti v Narodni galeriji v Ljubljani organiziralo madžarsko veleposlaništvo.

Župan dr. Klemen Miklavič je ob prejemu odlikovanja povedal: »Odlikovanje je predvsem gesta Madžarske v zahvalo novogoriški mestni občini, da je sodelovala pri projektu postavitve spomenika padlim madžarskim vojakom v 1. svetovni vojni. Nova Gorica, soška fronta, je pravi kraj za takšno obeležje, saj smo dokaz, da po zelo turbulentnem in razdiralnem 20. stoletju znamo obrniti tok zgodovine v nasprotno smer, se povezovati in celo združevati v prid blaginje in blagostanja naših prebivalcev. Naša goriška regija leži prav tam, kjer je divjala soška fonta in delila to ozemlje. Danes celi Evropi sporočamo z našimi konkretnim projekti, da je minilo stoletje vojn in da je pred nami stoletje sodelovanja, prijateljstva in blaginje.»

Prejemniki Madžarskih odlikovanj, med njimi župan  Miklavič.

Zbrani v dvorani poslušajo govornika.