Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Slovesno odprtje vrtca v Grgarju

DATUM OBJAVE 20. oktober 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Grgarju je bilo veselo, saj smo tudi uradno odprli nov vrtec. V njem so tri igralnice, večnamenski prostor in spremljevalni prostori. Objekt je energetsko varčen, ogreva se s pomočjo toplotne črpalke. Z novo ureditvijo je povečano tudi zunanje igrišče vrtca ter bolj varno urejen dostop do vrtca za motorni promet. Celotna vrednost investicije znaša 1,2 milijona evrov, 468.000 evrov je prispevalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS, 100.000 evrov pa se nadejamo, da bomo pridobili iz sredstev Eko sklada.

Kulturni program so oblikovali otroci Vrtca pri OŠ Solkan enote Grgar in učenci POŠ Grgar, prireditev pa je povezovala Damjana Golavšek.

Odprtja sta se med drugimi ob županu dr. Klemnu Miklaviču udeležila tudi sedanji ravnatelj Osnovne šole Solkan Goran Bezjak in njen bivši ravnatelj Marjan Kogoj, ki si je dolgo prizadeval za nov vrtec.

Župan dr. Klemen Miklavič je po odprtju povedal: »Včeraj je bil razlog za veselje, rojstni dan novega vrtca. Pravzaprav so ga otroci že preizkusili in iz njihovih nasmeškov je razvidno, da so zelo veseli v novem vrtcu in tudi učiteljice so zelo zadovoljne. To nas veseli, saj je bilo res naporno zgraditi vrtec v obdobju, ko smo imeli težave z financiranjem projektov, izpadlo nam je 5 milijonov iz proračuna zaradi covida in hkrati v obdobju, ko je gradbeništvo drago in nedosegljivo. Težave smo imeli z izvedbo, ampak cilj je dosežen. Grgar je dobil nov, funkcionalen, dobro narejen vrtec in to je pomembno, kajti s tem spodbujamo mlade družine za priseljevanje na naše podeželje.«

 

Foto: Mateja Pelikan

 

Pogled na stavbo vrtca in igrišče.

Damjana Golavšek in otroci na odru med kulturnim programom.

Vstop otrok in župana v nove prostore vrtca.

Torta z napisom "vse najboljše naš vrtec".