Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Martinovanje v Dornberku

DATUM OBJAVE 03. november 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na letošnjem martinovanju Mestne občine Nova Gorica in Konzorcija vinarjev Vipavske doline, ki bo potekalo v soboto 5. novembra od 16. ure dalje v Dornberku, se bo kultura vina ponovno prepletala s kulinariko. Štiri kmetije iz Dornberka in Zalošč, in sicer Kmetija Barkola, Posestvo Berce, Domačija Lisjak 1956 in Izletniška kmetija Baša, bodo odprle svoja vrata in obiskovalcem razkrile posebno vipavsko gostoljubje in odlična vina, ki nastajajo pod budnim očesom vinarjev. Pred tremi leti je župan dr. Klemen Miklavič izpostavil odločitev mestne občine, da martinovanje iz mesta prenese na podeželje. Kot poudarja, gre za prireditev, ki sodi v okolje, kjer sta trta in vino doma. Po dveh letih premora zaradi epidemije koronavirusa bo tako letos na martinovanju v Dornberku ponovno veselo.

 Martinovanje bo obiskovalce popeljalo na pohod od hrama do hrama štirih vinarjev. Pri vsakem pa bo pokušino vina in domače hrane pospremil zanimiv kulturni program, ki ga bodo večinoma oblikovali domači glasbeniki. Nastopili bodo Vokalna skupina Žene iz Dornberka (16.00, Kmetija Barkola), Trio Anja, Eva in Kati (17.30, Posestvo Berce), Čelo in pol (19.00, Domačija Lisjak 1956) in MoPZ Dornberški fantje ter Rudi Bučar (20.15, Izletniška kmetija Baša).  

 Anton Harej, predsednik Konzorcija vinarjev Vipavske doline, poudarja: »Gre za kulturni dogodek, kjer se domačinom ob njihovem martinovanju pridružijo gostje, ki želijo spoznati naše kmetije, vinarje Dornberka in Branika, degustirati njihova odlična vina, se zabavati ob kulturnih točkah ter poskusiti doma pripravljene domače dobrote. Letos bomo obiskali štiri kmetije: Tadej Kavčič - Barkola, Posestvo Berce, Izletniško Domačijo Lisjak 1956 in Izletniško kmetijo Baša. Organizatorji ponujamo lepo popoldansko doživetje. Začnemo že ob 16. uri pri Kmetiji Barkola. Zaključimo pa na Kmetiji Baša s koncertom priznanega kantavtorja Rudija Bučarja z njegovo trio zasedbo. Vabljeni, da se nam pridružite!«

Martinovanja se bo udeležil tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, ki je povedal: »Nadaljujemo s tradicijo martinovanja. Kot se spodobi, tudi letos na podeželju, kjer rastejo trte in zori vino. Martinovanje je pomemben del našega podeželskega izročila ter hkrati predstavlja velik turistični potencial. Veselim se srečanja z domačini iz najbolj rodovitnega dela naše občine.»

Obiskovalcem v Konzorciju vinarjev Vipavske doline priporočajo, da parkirajo na parkirišču ob OŠ Dornberk ali v bližini kmetije Barkola.