Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gradnja prizidka zdravstvenega doma

DATUM OBJAVE 02. december 2022
VIR Mestna občina Nova Gorica

Z današnjim dnem je bil v delo za gradnjo prizidka Zdravstvenega doma Nova Gorica uveden izvajalec, podjetje Makro 5 Gradnje d.o.o.. V naslednjem tednu bo najprej uredil začasno nadomestno javno parkirišče na območju travnika med Ulico Gradnikove brigade in sodiščem, nato pa ogradil območje gradbišča prizidka. Izvajalec bo vse lastnike stanovanj in poslovnih prostorov v neposredni bližini gradbišča pisno obvestil o poteku monitoringa – spremljanja vpliva gradnje objekta na okoliške stavbe. Negativnih vplivov se glede na projektne rešitve sicer ne pričakuje, a se bo vplive gradbišča v dobro stanovalcev in ostalih lastnikov tekom gradnje spremljalo. V času gradnje bo na nadomestno lokacijo v bližini prestavljen tudi ekološki otok, namenjen stanovalcem stanovanjskih blokov na Cankarjevi ulici 20 in 22 ter Ulici Gradnikove brigade 9.

Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič, ki je bil prisoten na današnji uvedbi v delo, poudarja: »Končno smo dočakali začetek gradnje prizidka novogoriškega zdravstvenega doma. Najprej bodo ljudje opazili začasno nasutje travnika ob sodišču, kjer bodo zagotovljena nadomestna parkirna mesta za čas gradnje. Travnik bo po zaključku del ponovno vzpostavljen. Na današnji uvedbi izvajalca v delo sem se prepričal, da so bili vsi stanovalci in lastniki v okoliških stavbah obveščeni o predvidenem poteku del, lastnostih gradbišča in zagotavljanju varnosti okoliških objektov.«

Izgradnja prizidka zdravstvenega doma (3. faza) obsega štiri etažni objekt s površino 3.000 m2  in podzemno garažo s prostorom za 240 vozil. V prizidku bodo urejeni prostori za ambulante pediatrije, fizioterapije, družinske medicine in ginekologije in s tem zagotovljeno, da bo na enem mestu združena večina storitev osnovnega zdravstvenega varstva v Novi Gorici. V novogoriškem zdravstvenem domu poudarjajo, da so to zanje in za paciente težko pričakovani prostori, ki jim bodo bistveno olajšali izvajanje dejavnosti. 

V garažni hiši bo prostor za parkiranje tudi za obiskovalce zdravstvenega doma, nova zunanja ureditev okolice prizidka pa bo bolje prijazna pešcem, z več zelenja in dreves.

Trajanje gradnje je ocenjeno na leto in pol, kar pomeni, da bi prizidek lahko odprli v letu 2024. Ocenjena vrednost investicije znaša 12.900.000 evrov. Od tega bo novogoriški zdravstveni dom prispeval 7 milijonov evrov, 2,5 milijona evrov načrtujemo pridobiti na razpisu Ministrstva za zdravje RS, preostala sredstva pa bo zagotovila novogoriška mestna občina.

Območje gradnje novega prizidka.

Območje bodočega začasnega parkirišča.