Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Gradnja krožišča na Ajševici

DATUM OBJAVE 28. februar 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Na novogoriški mestni občini smo seznanjeni z zastoji zaradi gradnje novega krožišča na Ajševici, ki ga kot investitor gradi Direkcija RS za ceste. Zaradi zastojev smo ponovno obvestili investitorja. V rednem stiku smo s tamkajšnjimi krajani, ki se dnevno soočajo z zastoji v prometu.

Minuli teden se je podžupan Marko Tribušon skupaj s predstavniki policije sestal s predstavnikom krajanov na območju obvozne poti bencinska črpalka na Ajševici – restavracija Šterk. Na sestanku je predstavnika krajanov obvestil o postavitvi semaforja in o odprtju smeri Ozeljan – Nova Gorica ter zaprtju smeri izhoda iz krožišča proti Rožni Dolini, kjer se zdaj izvajajo dela na betonskem krožišču. Od petka zvečer je že deloval semafor in so se danes v konicah tudi na tej novi smeri pojavili zastoji v prometu. Na zastoje vplivajo tudi dela na hitri cesti na območju Vrtojbe in dela pri železniškem nadvozu v Volčji Dragi.

Investitor, Direkcija za ceste RS, izvaja dela skladno z elaboratom, ki zahteva postavitev semaforja glede na stanje na terenu. V prihodnjih dneh se bo optimiziralo delovanje semaforja, da bi zagotovili čim večjo pretočnost. To pomeni, da se bo v prometnih konicah uskladil režim delovanja semaforja (hitrost vklopa zelene luči). Upamo, da se bo tako vsaj nekoliko povečala pretočnost v konicah. Zadevo bomo spremljali tudi na terenu.

Kolona vozil na krožišču, ki se gradi na Ajševici