Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pol milijona evrov razpisom za spodbujanje podjetništva

DATUM OBJAVE 15. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V petek, 12. maja, smo v Uradnem listu RS objavili štiri javne razpise, namenjene spodbujanju podjetništva na območju mestne občine.

Tudi letos bomo sofinancirali nakup opreme vsem malim podjetnikom začetnikom in tudi vsem tistim, ki  razširjajo ali posodabljajo svojo dejavnost. Posebej opozarjamo na javni razpis za spodbujanje promocijskih aktivnosti podjetij, ki ga v letošnjem letu po dvoletnem premoru zopet objavljamo. Namen razpisa je, da s sofinanciranjem stroškov udeležbe na mednarodnih sejmih doma in v tujini  spodbujamo  izvozne namere  naših podjetnikov. Prav tako smo objavili javni razpis za sofinanciranje plačila komunalnega prispevka, ki je namenjen tudi novim investitorjem na območje občine. Vsem podjetjem, ki so oziroma bodo gradili na območju občine za potrebe proizvodne, obrtne, turistične ali razvojno raziskovalne dejavnosti, bomo sofinancirali plačilo komunalnega prispevka. Objavljen je tudi javni razpis za pomoč podpornim institucijam pri realizaciji njihovih projektov, namenjenim razvoju podjetništva in visokotehnološkega gospodarstva na območju občine in tudi širše v regiji.

Za realizacijo nalog in aktivnosti, ki jih spodbujamo na podlagi javnih razpisov, je v letošnjem letu v proračunu na voljo pol milijona evrov. Razpisi so objavljeni tudi na spletni strani novogoriške mestne občine www.nova-gorica.si v zavihku Razpisi (https://bit.ly/3M6rW27).

Rok za oddajo vlog je 5. junij 2023 do 15. ure.