Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novinarji z Vinskim vlakom po Vipavski dolini

DATUM OBJAVE 15. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Nova Gorica in Vipavska dolina sta priljubljeni destinaciji, ki privabljata vedno več turistov. Organizacija študijske ture z naslovom "Skok v rajsko dolino" je bila odlična priložnost za predstavitev teh krajev novinarjem, tako domačim kot tujim.

Na turi so novinarji imeli priložnost okusiti odlična vina, olivna olja in domače kulinarične specialitete. Spoznali so tudi aleksandrinke, kmečke žene iz Dornberka, Dornberške fante in Godalni kvartet Nova. Ob obisku gradu Rihemberk so se lahko poglobili v bogato kulturno-zgodovinsko dediščino kraja, ob sprejemu v kostumih pa so doživeli gostoljubje in uživali v kulturnem programu. Poleg tega so se na strokovni delavnici lahko seznanili s temami, ki so jih zanimale.

Med najbolj priljubljenimi točkami, ki jih turisti radi obiščejo na Goriškem, so Sabotin, Kostanjevica in Trg Evrope z muzejem o meji ter bližnja muzejska zbirka na Pristavi, ki predstavlja tihotapstvo na Goriškem po drugi svetovni vojni. V Vipavski dolini pa so med priljubljenimi točkami Grad Rihemberk, Vipavski Križ in mesto Vipava. Ti kraji ponujajo kombinacijo naravne lepote, kulturne dediščine, vrhunskih vin in kulinaričnih užitkov, kar privablja obiskovalce, da odkrivajo in doživljajo to čudovito regijo.

Dogodek je organiziral Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina v sodelovanju z LAS V objemu sonca – vodilni partner RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, Mestno občino Nova Gorica in Konzorcijem vinarjev Vipavske doline.

Foto: Ana Rojc

Župan mestne občine ima govor na železniški postaji, poleg stoji direktorica Javnega zavoda za turizem, Erika LojkDirektorica Javnega zavoda za turizem Erika Lojk ima govor na železniški postajiPodžupan mestne občine Anton Harej ima govor na železniški postajiPet aleksandrink gleda v vlak na železniški postajiŽupan, podžupan, direktorica Javnega zavoda za turizem ter vinar sedijo na vlaku in nazdravljajoŽušan, podžupan in direktorica Javnega zavoda za turizem stojijo s skupino žena, oblečenih v narodno nošo, na železniški postajiŽupan drži kopje in stoji s skupino ljudi v preddverju gradu Rihemberk