Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka, ipd). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Pirc Musar in Mattarella bosta častna pokrovitelja EPK GO! 2025

DATUM OBJAVE 22. maj 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar in italijanski predsednik Sergio Mattarella bosta častna pokrovitelja Evropske prestolnice kulture 2025 Nova Gorica – Gorica.

Skupno častno pokroviteljstvo je predsednica Musarjeva predsedniku Mattarelli ta konec tedna predlagala med obiskom v Italiji. Slednji je skupno pokroviteljstvo z veseljem sprejel.

Novogoriški župan Samo Turel se je odzval z zadovoljstvom, saj gre po njegovih besedah za dodaten korak, ki simbolizira povezovanje med obema državama: »Evropska prestolnica kulture, ki bo v Novi Gorici v sodelovanju z Gorico potekala leta 2025, je že nastala v sodelovanju in povezovanju med obema mestoma ter državama, v duhu preseganja meja. Gesto obeh predsednikov pozdravljam, saj z njuno podporo naš čezmejni prostor dobiva dodaten pečat in priznanje.«