Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Prenovljena Bajtica v Braniku

DATUM OBJAVE 29. avgust 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Braniku smo v sodelovanju s krajevno skupnostjo odprli novo Informacijsko točko.

Namenjena bo promociji vinarjev in drugih lokalnih ponudnikov ter krajine, dediščine in kulture.

Nekdanja vratarnica je bila preoblikovana tako, da spominja na vinogradniške hiške/zatočišča nad Branikom. Od tod tudi ime - Bajtica. V Braniku namreč vinogradniške hiške poimenujejo vinogradniške bajte. Hiška je namenjena domačinom, ponudnikom in turistom. V prostor bodo lahko vstopili, si ogledali zemljevide in prospekte, napolnili telefone, se fotografirali, odložili svoje promocijske materiale ipd.

Investicijo je Krajevna skupnost Branik izvedla v okviru projekta LAS V objemu sonca "Razvoj novih potencialov v vinogradništvu in enoturizmu spodnje Vipavske doline - ENOTOUR 2". Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija. 

Namen projekta ENOTUR 2 je vzpostaviti povezovanje vinarjev območja LAS, prenos dobrih praks in terenskih izkušenj med vinarji, nadaljevanje spremljanja vinogradov in analize grozdja in vina ter izvedbe predstavitvenih degustacij za blagovno znamko »Vipavska dolina – Terase Izbrano« ter dvig prepoznavnosti območja v širši regiji, na nacionalni ravni ter izdelava koncepta in idejne osnove za Tehnološki center za kmetijstvo. Glavni cilj projekta je ohranjati naravne danosti in vrednote, biotsko raznovrstnost ter kulturno dediščino za trajnostni in turistični razvoj območja.

Vabljeni, da si jo ogledate tudi vi.

Foto: Ana Rojc

Logotipi, cilji projekta ter uporabni kontakti

Bajtica v Braniku, ljudje vstopajo skozi vrataNotranjost Bajtice v BranikuPodžupan Mestne občine Nova Gorica podaja govor pred Bajtico v BranikuPredstavnika mestne občine Nova Gorica, direktorica Javnega zavoda za turizem in gospod stojijo pred Bajtico v Braniku

Ženska si ogleduje brošuro v Bajtici v Braniku