Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Novogoriška mestna občina praznuje

DATUM OBJAVE 30. avgust 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Mestna občina Nova Gorica praznuje občinski praznik v spomin na začetek Goriške fronte, 9. septembra 1943. Že tradicionalno praznik obeležujemo z nizom prazničnih prireditev v septembru. Med osrednje sodi Večer ob občinskem prazniku s slavnostno sejo mestnega sveta in podelitvijo nagrad mestne občine letošnjim občinskim nagrajencem v Slovenskem narodnem gledališču 8. septembra, ki bo letos tematsko posvečen arhitektu Edvardu Ravnikarju, snovalcu Nove Gorice. Pod režijo se podpisuje mag. Neda Rusjan Bric, v kulturnem programu pa bodo nastopili gledališki igralec Peter Harl in MN dance company ansambel, ki je prav v letošnjem letu in v luči Evropske prestolnice kulture postal stalni mednarodni plesni ansambel. Na travnik pred Občinsko palačo se v soboto, 9. septembra, ponovno vrača Robinova zabava. Novogoriška mestna občina v sodelovanju z Radiom Robin poklanja koncert ob občinskem prazniku. V nizu prazničnih prireditev bo kar nekaj dogodkov iz programa Ravnikarjevega leta, posebej pa napovedujemo tudi voden ogled Rafutskega parka, s katerim bodo obiskovalci dobili priložnost, da si ogledajo prenovljen park z novo urbano opremo. Praznične prireditve bodo sicer potekale vse dni v septembru.

Na povabilo novogoriške mestne občine društvom, klubom, javnim zavodom in drugim institucijam v občini k oblikovanju programa prazničnih prireditev smo prejeli izjemen odziv, saj je prireditev kar tretjino več kot v minulem letu. Program tako oblikuje 130 prireditev, primernih za vse generacije in vsebinsko zelo raznolikih. V programu so tudi letos tradicionalni festivali, kot so Mesto knjige, Festival znanosti, Festival srednjeveške in renesančne glasbe Flores Musicae, Čezmejni festival Gotropolis, Festival godbeništva s koncerti po krajevnih skupnostih ob občinskem prazniku, napovedujemo pa tudi Goriški festival športa in trajnostne mobilnosti ter odprtje Festivala R.o.R. v okviru GO! 2025.

Dogodki v okviru Ravnikarjevega leta bodo prisotni tudi med prazničnimi prireditvami, in sicer s pogovornimi večeri o ruskih blokih, ustvarjalnimi delavnicami za mlade ter z vodenimi ogledi Ravnikarjevega mesta. V Novi Gorici bomo med dogodki na temo arhitekture, urbanizma in razumevanja prostora 6. oktobra gostili tudi največji arhitekturni dogodek leta Dan arhitektov. Tradicionalno v program uvrščamo tudi Evropski teden mobilnosti, kjer mestna občina snuje bogat in raznolik program s poudarkom na trajnostni mobilnosti.

Posebej pa napovedujemo voden ogled prenovljenega Rafutskega parka v sredo, 27. septembra, ob 10. uri in ob 17. uri. Prijave zbirajo v Centru trajnostne mobilnosti na elektronskem naslovu nova-gorica@vipavskadolina.si. V primeru velikega zanimanja za ogled bomo razpisali nove termine. Občani in ostali obiskovalci bodo z vodenim ogledom dobili priložnost, da si prenovljen park ogledajo varno in ob ustreznem vodstvu. Vstop v park je namreč še vedno v gradbiščnem stanju, saj v parku nadaljujemo z deli. Načrtujemo ureditev parkirišča in večnamenskega objekta, v katerem bodo sanitarije, bar in pomožna skladišča. Park pa je že prenovljen, v njem so nova urbana oprema (klopi, ležalniki, koši za odpadke), otroška igrala, talne označbe, vodnjak itd.

Že tradicionalno bodo ob prazniku novogoriške ulice in okoliške ceste zavzeli ljubitelji avtomobilov. V duhu trajnostne mobilnosti bo v petek, 8. septembra, start MAHLE 6. Eco Rally-ja, 22. septembra pa bo na sporedu MAHLE 11. Rally Nova Gorica skupaj s hitrostno preizkušnjo Super Special v središču Nove Gorice.

Zgibanko s programom prazničnih prireditev te dni na dom prejemajo vsa gospodinjstva v novogoriški mestni občini. V elektronski obliki je že dostopna na vstopni strani spletne strani mestne občine www.nova-gorica.si. V fizični obliki pa bo od 1. septembra dalje na voljo na recepciji novogoriške mestne občine in v novogoriškem TIC-u na Kidričevi ulici. Več informacij o dogodkih bo objavljenih na spletni strani https://dogodki.turizem-novagorica-vipavskadolina.si/ in na Facebook profilu Dogodki Nova Gorica in Vipavska dolina.

Praznične Prireditve 2023

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti