Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Nova Gorica med nominiranci natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023

DATUM OBJAVE 11. september 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

Ravno v teh dneh, ko novogoriška mestna občina praznuje občinski praznik, smo prejeli razveseljivo novico, da je Nova Gorica uvrščena med nominirance natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna 2023 v kategoriji Srednja mesta. V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu.

Kot so povedali v Turistični zvezi Slovenije, je bil letošnji natečaj eden izmed najbolj zahtevnih, saj so Slovenijo poleti prizadele najhujše poplave v zgodovini in razdejale tudi nekatere sodelujoče kraje. Večino so jih na srečo obiskali že pred naravno katastrofo, druge pa po sanaciji, zato povodenj ni vplivala na njihovo končno uvrstitev. V vsaki kategoriji so izbrali tri nominirance, na končni vrstni red pa bo treba počakati do sredine novembra, ko bodo prav v našem mestu, v Novi Gorici, potekali Dnevi slovenskega turizma ( 13. -15. novembra 2023).