Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Urejamo avtobusna postajališča v mestu

DATUM OBJAVE 26. september 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V Novi Gorici in Solkanu urejamo 25 avtobusnih postajališč mestnega potniškega prometa. Zagotoviti želimo večjo varnost vseh udeležencev v prometu, izboljšati udobje javnega potniškega prometa in pretočnost prometa. Postavili bomo nove avtobusne nadstrešnice in urbano opremo (koše za odpadke ter klopi), uredili taktilne oznake za slepe in slabovidne ter izvedli druga manjša gradbena dela (asfaltacija, tlakovanje, zamenjava robnikov). Dela bodo potekala predvidoma do sredine decembra letos. V tem obdobju bo prihajalo do občasnih zapor posameznih avtobusnih postajališč, vendar bo avtobusni promet potekal nemoteno in po ustaljenem urniku. Izvajalec del si bo prizadeval dela izvesti hitro in čim manj moteče.

Na parkirišču na obračališču v Solkanu pa obenem vzpostavljamo mobilno točko z električno polnilnico za avtomobile, električno polnilnico za kolesa, stojali za kolesa in pametno klopjo (polnjenje telefona). Projekt je vreden 726.460 evrov in je sofinanciran iz sredstev CTN v višini 620.000 evrov.

Logotip Evropskega sklada za regionalni razvoj

Prenova avtobusnega postajališča na Vojkovi cesti v Novi GoriciPrenova avtobusnega postajališča v SolkanuPrenova avtobusnega postajališča na Vojkovi cesti v Novi Gorici