Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Rock legenda Patti Smith na brezplačnem koncertu v Novi Gorici

DATUM OBJAVE 02. oktober 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V četrtek, 5. oktobra, ob 20. uri bo na parkirišču ob nekdanjem mejnem prehodu Rožna Dolina potekal težko pričakovani koncert ikone rock glasbe Patti Smith. V svoji glasbeni karieri, ki traja že več kot pet desetletij, je vplivala na več generacij glasbenih skupin in umetnikov ter še danes prireja izjemne nastope.

Občinstvo bosta ogreli dve skupini, izbrani med 70 prejetimi prijavami: Overlaps, altpop/rock skupina iz Pordenona (IT), in Imset, slovenska rock skupina iz Domžal (SI).

Dogodek, ki je brezplačen in odprt za vse, organizira EZTS GO v sodelovanju z Občino Gorica in podjetjem Zenit Srl kot del priprav na projekt GO! 2025.

Vrata se bodo odprla ob 17.30, koncerti pa se bodo začeli ob 18. uri.

Vstop je prost, do zapolnitve zmogljivost prizorišča, ki sprejme 10.000 obiskovalcev.

Za vstop ni potrebna vstopnica ali rezervacija.

Na koncertnem prizorišču bo na voljo tudi ponudba hrane in pijače.

Dodali smo dodatne linije mestnega avtobusa poleg rednih odhodov,: 

Nova Gorica MAP:           16:38     17:38     18:38     19:38

Nova Gorica Grčna:         16:40     17:40     18:40     19:40

ki bo v času koncerta na relaciji Nova Gorica avtobusna postaja – Rožna Dolina meja, s postankom na postajališču Rožna Dolina Grčna, vozil dodatni brezplačen avtobus. V popoldanskem času so odhodi avtobusa iz Avtobusne postaje Nova Gorica ob: 17:00; 17:30; 18:00; 18:30; 19:00; 19:30; 20:00.

Povratne vožnje iz Rožne Doline pa so predvidene ob: 10:00; 10:20; 10:40; 11:00; 11:20; 11:40; 12:00; 00:20; 00:40; 01:00.

Tako Nova Gorica kot Gorica usklajeno urejata možnost uporabe brezplačnega javnega prevoza, zato vabimo obiskovalce, da v čim večjem številu uporabijo organiziran brezplačni javni prevoz.

Česa NE smete vnesti na območje koncerta.

Pijače in druge prepovedane snovi: pijače v pločevinkah, steklenicah, kovinskih ali plastičnih steklenicah, večjih od 0,5 litra (dovoljene so le plastenke, ki niso večje od 0,5 litra, brez pokrovčka); alkoholne pijače; razpršila (sredstva proti komarjem, deodoranti, kreme za sončenje itd.); mamila. 

Vstop z živalmi (vseh vrst in velikosti) ni mogoč, prav tako ne s kolesi, rolkami, drsalkami in hoverboardi. Kovčki, vozički, torbe in nahrbtniki so dovoljeni le, če imajo prostornino manj kot 10 litrov. 

Brez uradnega pooblastila ni dovoljeno vnašati: avdio/video snemalne opreme; profesionalnih in polprofesionalnih fotoaparatov; video kamer, goprov, ipadov in tablic; palic za selfije in stativov; dežnikov in palic; glasbil, stadionskih trobil; pisal in laserskih kazalnikov.

Prikaz možnosti parkiranja v Novi Gorici:

Zemljevid parkirišč v Novi Gorici