Nastavitev zasebnosti

Naša spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov” (cookies), da lahko razločujemo med obiskovalci in izvajamo statistiko uporabe spletne strani. To nam omogoča sprotno izboljševanje delovanja strani. Uporabniki, ki ne dovolijo zapisa 'piškotka' naše strani v svoj računalnik, bodo ob pregledu spletne strani prikrajšani za nekatere od njenih funkcionalnosti (ogled videa, komentiranje preko Facebooka ipd.). Piškotki so majhne datoteke, ki jih sistem obiskane spletne strani zapiše na vaš računalnik. Tako vas sistem ob naslednjem obisku strani lahko prepozna.

Skok na vsebino strani

Vabljeni na martinovanje na podeželju in v mestu

DATUM OBJAVE 26. oktober 2023
VIR Mestna občina Nova Gorica

V novogoriški mestni občini smo se letos odločili za martinovanje tako na podeželju kot v mestu, kar lepo odraža raznolikost mestne občine in bogati našo ponudbo. Po praznikih najprej začenjamo v soboto, 4. novembra, z martinovanjem v Steskah in Peklu, teden kasneje, v petek, 10. novembra, pa bomo ob martinovem nazdravili v Novi Gorici. Med ponudnike se vpisujejo domači vinarji, kmetije in gostinci, ki se bodo predstavili tako z vini kot s hrano. Enogastronomske užitke bo popestril še kulturni program, zato bo martinovanje obenem lepa priložnost za razvajanje brbončic in kulturne užitke. Da bo martinovanje predvsem varno, bodo 4. novembra na voljo brezplačni prevozi s kombijem iz Nove Gorice (izpred mestne občine) do Stesk vsako polno uro od 16. ure do 20. ure (s povratkom v Novo Gorico izpred domačije Steske št. 6 ob 22. in 23. uri) ter številna prenočišča pri zasebnih ponudnikih. Martinovanje v Stesklah (Steske 11, Branik – Vina Colja) se bo začelo ob 17. uri, v Novi Gorici pa ob 11. uri na Bevkovem trgu.  

V Steskah in Braniku so obiskovalci vabljeni na poseben večer vina in kulture, kjer se bodo sprehodili od ene vinske kleti do druge. Na vsakem postanku bodo lahko uživali v okusnih vinih in domači hrani ter nastopih lokalnih glasbenikov. Vrhunec martinovanja bo 'Koncert v Peklu' s skupino Etno band Poseben gušt.

 

Program v Steskah in Peklu:

 

17.00

Vina Colja (Steske 11, Branik)

Prvačka Pleh Muzika

 

18.00

Vina Bizjak (Steske 7a, Branik)

Godalni kvartet NOVA

 

19.00

Vina Zgonik v “Peklu”(Steske 6, Branik)

Vokalna skupina Dornberški fantje in MOPZ Franc Zgonik iz Branika 

 

20.00

Posestvo v “Peklu” (Steske 6, Branik)

Koncert v “Peklu”:

Etno banda Poseben gušt

 

Na martinovanju novogoriške mestne občine v mestu bodo obiskovalce zabavale različne vokalne skupine ter ansambel Ikebana. Dogodek bo lepa priložnost za druženje in prijetne enogastronomske trenutke. Na voljo bo ponudba bučnih njokov, sladic, oljčnega olja, pršuta, golaža, ovčjega in kozjega sira, štrukljev, jote in domačega kruha itd. Najmlajši pa bodo lahko sodelovali na ustvarjalnih delavnicah Mladinskega centra Nova Gorica. Ob 19. uri pa bo v novogoriški občinski palači tradicionalni Martinov koncert, na katerem bodo nastopili: Mešani pevski zbor Nova Gorica, Moški pevski zbor Kromberški Vodopivci in dramski igralec Radoš Bolčina

 

Program na Bevkovem trgu v Novi Gorici

 

11.00—21.00

Stojnice z martinovo ponudbo hrane in pijače

 

15.00

Otroške delavnice (Mladinski center Nova Gorica)

 

17.00

Vokalno instrumentalna skupina Kitara za dušo KD Slavec Solkan

 

17.30—18.00

MoPZ Dornberški fantje

 

18.00—21.00

Ansambel Ikebana

 

Podžupan Anton Harej, ki bedi nad letošnjim martinovanjem v novogoriški mestni občini, vabi: »Prihaja tisti lep čas v letu, ko bomo lahko poskusili mlado vino, tudi iz naše Vipavske doline. Mestna občina letos ponuja dve martinovanji, na podeželju in mestu. V sodelovanju s konzorcijem vinarjev Vipavske doline vas že v soboto 4. novembra, vabi v Steske in Pekel. Pričakujejo vas vina Colja, vina Bizjak in vina Zgonik. Ponudili bodo njihovo domačo hrano. Ponudbo bo spremljal bogat kulturni program naših umetnikov. Letos prihajajo gostje iz Celja, Ljubljane, zamejstva, iz Italije in Koroške. Občanom in obiskovalcem torej ponujamo lepo in bogato ponudbo, ki jo velja izkoristiti.«

Mestna občina Nova Gorica ob martinovanju posebej opozarja na zmernost pri pijači ter varen prihod domov. Kdor pije alkohol, naj ne sede za volan.

VABILO

Plakat, na katerem so podatki o martinovanju v Novi Gorici

Oddaja zahteve o ureditvi priponk na strani
Polja označeno s * so obvezna.
Želim da se priponke na tej spletni strani uredijo v skladu s zakonom o dostopnosti